Стадионите за Световното по футбол 44 дни преди надпреварата (галерия)

Деян Спасов 28 април 2014 в 15:34 7038 0

„Ещадио до Маракана“ - стадионът, който ще посрещне тазгодишния финал на Световното първенство по футбол

Бразилия ще домакинства за втори път в историята си на футболните финали, мачовете от които ще се изиграят между 12 юни и 13 юли на шест чисто нови и други шест изцяло обновени стадиона.

Първото Световно първенство в страната на кафето и футбола е през далечната 1950 г., когато мачовете от финалите се играят на шест стадиона в шест града. Тогава националният отбор на България не е допуснат до участие в квалификациите, тъй като държавата ни е на страната на победените във Втората световна война.

Днес, 64 години по-късно и 44 дни преди началото на Световното първенство, цяла Бразилия е в усилена подготовка и нанася финалните щрихи, за да посрещне подобаващо всички 31 отбора (32 с държавата домакин), които ще участват в надпреварата.

12-те стадиона са в 12 различни града, между които Сао Пауло, Рио де Жанейро и Бразилия.

Столицата на южноамериканската държава се радва на чисто нов стадион „Ещадио Насионал Мане Гаринча“, кръстен на легендарния бразилски футболист Гаринча. Черешката на тортата обаче е неостаряващият „Ещадио до Маракана“, който с новата си и подобрена визия ще посрещне финала на първенството на 13 юли.


С клик върху всяка снимка можете да увеличите резолюцията й. За повече информация за всеки стадион можете да разгледате и самата галерия тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!