Божинов пропусна дузпа, но ще играе в плейофите за ШЛ (видео)

OFFNews 06 август 2015 в 10:58 3236 1

Снимка telegraf.rs

Българският нападател на "Партизан" Валери Божинов.

Сръбският гранд "Партизан", начело с Валери Божинов, ще играе в плейофите за влизане в групите на Шампионска лига.

Това стана, след като вчера тима от Белград отстрани румънския Стяуа на свой терен. След 1:1 в първия мач двата отбора изиграха страхотен мач, който завърши 4:2 за "Партизан".

Така те си гарантираха сигурно място в групите на Лига Европа.

В 39-ата минута българският нападател реализира гол с глава, но той не бе зачетен заради засада.

Божинов получи и възможност да изпълни дузпа при резултат 1:2 в 48-ата минута, но уцели лявата греда.

Все пак през второто полувреме „гробарите“ се измъкнаха от тежката ситуация. След като Стефан Бабович откри резултата в осмата минута, Съли Муниру и Югурта Хамрун обърнаха за румънците до почивката.

"Партизан" изравни в 60-ата минута чрез Марко Йевтович и с човек повече пое контрола до края на срещата. Андрия Живкович реализира за 3:2 в 69-ата минута, а в самия край на срещата Никола Труич оформи крайния резултат.

Снощи и още един българин се класира за плейофите за ШЛ. Българският треньор Станимир Стоилов постигна исторически успех с казахстанския "Астана", след като го класира за плейофите най-големият европейски клубен турнир.

Постижението дойде след драматична победа с 4:3 над финландския ХИК (Хелзинки) (0:0 в първия мач), и то при положение, че Астана игра повече от 20 минути с човек по-малко и стигна до решителния гол в добавеното време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови