Болт за отнетия медал: Това беше грубо

OFFNews 28 януари 2017 в 08:55 6865 1

Юсейн Болт даде първи коментар след отнетия златен олимпийски медал от Игрите в Пекин през 2008 година. Повторно отворената проба за допинг на съотборника му Неста Картър даде положителен резултат. Така Светкавицата се прости с титлата в щафетата на 4 по 100 метра.

"Грубо е! Но аз вече върнах своя олимпийски медал, защото такива да правилата на МОК", каза Юсейн, "Няма как да съм щастлив, но го приемам за част от нещата в живота. Не мога да си позволя да се разконцентрирам този сезон. Фокусиран съм върху предстоящите състезания, колкото и да не съм доволен".

Юсейн потвърди, че слага край на кариерата си след Световното първенство в Лондон през 2017 година. "Все пак си мисля, че отнетият медал не намалява приноса са ми към леката атлетика през всичките тези години. Не обезценява труда ми, усилията ми, успехите. Направих това, което никой не беше постигал - по три олимпийски златни медали на 100 и на 200 метра", каза Светкавицата.

Болт има надежда, че може да си върне и деветата олимпийска титла. Комитетът на Ямайка обяви, че ще обжалва наказанието на Неста Картър  пред Спортния арбитражен съд в Лозана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови