Може ли Болт да стане футболист, а Серена Уилямс - алпийка?

OFFNews 17 ноември 2016 в 17:55 5940 0

Желанието на световния рекордьор в спринта Юсейн Болт да стане футболист е толкова силно, че навярно би сбъднал мечтата си, ако вярваме в концепцията за прераждането.

В този живот обаче единственото, което може да бъде позволено на Болт е да тренира с германския Борусия Дортмунд. От клуба казаха, че това не е шега, а ще стане факт в седмица, в която отборът няма два мача. Болт ще се готви наравно с останалите футболисти и ще добие непосредствена представа какво значи професионалист в Бундеслигата.

Примерите на елитни спортисти, сменили с успех обичайното си поприще не са много, а и професионализмът понякога включва забрани за практикуване на опасни дейности.

Френското издание "Екип" направи специална шеговита анкета сред звезди в съответните дисциплини, които коментират възможността определен състезател да "мигрира" в техния спорт.

Серена Уилямс - от тениса в ските

"Защо не?", казва американската алпийка Линдзи Вон. "Тя е невероятен атлет, символ на женската сила. Впечатлена съм от мотивацията й да продължава да играе и тренира всеки ден. Освен това Серена може да преценява траектория, да импровизира. Ще стане отлична алпийка", е оценката на Вон.

Златан Ибрахимович - от футбола в таекуондото

Шведът винаги парадирал, че е и майстор на бойните спортове. Той има черен колан по таекуондо от 17-годишна възраст. Според трикратния европейски шампион Паскал Жантий гениалният нападател е получил много от бойните спортове, като това особено му личи в единоборствата. Той знае как да ги спечели, което ще му помогне и на татамито.

Роджър Федерер - от тениса във футбола

Швейцарецът е запален футболен фен. Като малък, Роджър е тренирал тенис и футбол. Той се е възхищавал на елегантни футболисти като Марко ван Бастен и Зинедин Зидан. От Федерер би станал един прекрасен плеймейкър - такава е оценката на "Екип".

Майкъл Фелпс - от плуването във волейбола

"Куршума от Балтимор" няма да се чувства като риба на сухо, ако реши да излезе от басейна. Със своите 193 см ръст, широки рамене и дълги ръце от него би станал чудесен волейболист. Ако все пак реши да запази близостта с водата, то бийчволеят е също чудесна възможност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!