Бледото дерби бе решено с дузпи, 33-ма са в ареста

Деян Спасов 19 декември 2013 в 20:07 7195 2

Мюлдер тича към съотборниците си след точното изпълнения на последната дузпа в мача.  Снимка: Булфото
Мюлдер тича към съотборниците си след точното изпълнения на последната дузпа в мача. Снимка: Булфото

„Левски“ отстрани ЦСКА със 7:6 след изпълнение на дузпи в оспорван, но относително слаб осминафинал за Купата на България.

 Редовното време на два мача и продълженията на реванша не стигнаха на двата отбора да си вкарат гол и двубоят бе решен с дузпи.

 Вратарят на "сините" Пламен Илиев спаси дузпите на Валентин Илиев и на Мамади Сидибе, а Емил Гъргоров уцели греда. За „Левски“ пропуск от бялата точка направиха Ларсен Туре и Кевин Бру. Така „Левски“ продължава на четвъртфиналите, където ще срещне Ботев (Пловдив).

 "Червените" бяха по-активни и още до почивката създадоха няколко чисти голови положения пред вратата на Пламен Илиев.  През втората част играчите на ЦСКА продължиха да бъдат по-дейни на терена. В 54-а минута тимът на Стойчо Младенов имаше претенции за дузпа, след като топката срещна ръката на Димитър Макриев след удар на Неманя Милисавлевич. Реферът Цветан Кръстев обаче не отсъди 11-метров наказателен удар.

 В продълженията физическите сили на играчите привършиха и зачестиха грешните отигравания, като двата отбора доиграха допълнителните 30 минути с мисъл за дузпите. 

Срещата бе наблюдавана от около 8000 души.  От полицията съобщиха, че преди началото на мача са били задържани 33 души. В един от тях е било открито наркотично вещество, други двама са задържани при сбиване в района на Националния стадион. Останалите са арестувани за притежание и използване на опасни и забранени за носене при посещение на масови мероприятия предмети: ножове, боксове, пиротехника. Благодарение на бързата намеса на полицията на няколко пъти са предотвратени сблъсъци между фенове на двата отбора.

 Засега няма информация за арести и инциденти след края на дербито.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!