Стойчо Младенов: Не КТБ, а затриването на ЦСКА е престъплението на века

Ивайло Анев 02 юни 2015 в 11:09 3827 10

Снимка БГНЕС

Стойчо Младенов

Бившият старши-треньор на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че някои хора се опитват да извършат престъплението на века срещу „червения“ клуб.

Пред TV7 той изрази притесненията си за моментното положение на отбора, който остана без лиценз дори за участие в "А" група. Според Младенов "затриването на ЦСКА" е по-достойно да се определи като "престъплението на века", отколкото фалитът на КТБ.

По думите му всичко се прави заради прословутите бази на ЦСКА. "В това престъпление ще участват всички, които позволяват да се случва това. Има трезви хора, които няма да позволят затриването да се случи. Трябва да им се даде възможност да се справят с всичко. Както ЦСКА, така и "Локомотив" (София) и другите", коментира бившият наставник.

Той сподели, че е готов на всичко, за да може отборът да запази своята идентичност. "Какво значи да започнем на чисто? Много искам да коментирам тази тема, но страданието ми е огромно. Не знам как ще се поглеждам с хора, които обичат ЦСКА. Всички легенди ще се обърнат в гробовете си", заяви любимецът на "червените" фенове. 

Той коментира и плана на новите собственици на отбора да създадат ново дружество, което да започне на чисто, без дълговете, натрупани от предишното управление на клуба.

"Ще зачеркнем всичко, за да угодим на двама или трима, които искат това да се случи. Какво да кажа на феновете на ЦСКА – свалям им шапка. Те ще подкрепят своя отбор до края. Нека обаче не отстъпват на принципите си. През годините феновете на ЦСКА са притискали всяко ръководство, но сега като че ли нещата не са така. Преди време рязаха гредите на стадиона. Трябва да бъдат взискателни, да не се прощава. На предателите не се прощава“, завърши емоционално Стойчо Младенов.

Специалистът обяви и защо е взел решение да напусне ЦСКА. Според думите на Младенов, ултиматумът, който Илиан Инджов постави на него и екипа му - задължителна шампионска титла, е "преляла чашата" на търпението му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!