Кралев: Чакат ни санкции от ФИФА и УЕФА, ако се месим във футбола

OFFNews 05 юни 2015 в 15:51 4196 3

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев

"УЕФА и ФИФА ще санкционират строго държавата, ако се намеси във футбола." Това заяви спортният министър Красен Кралев в Русе в отговор на въпрос за бъдещето на ЦСКА и Локомотив София.

Единствената държавна помощ за ЦСКА би могла да бъде по отношение на спортните бази, които са към спортното министерство. В момента клубът ползва базата безвъзмездно срещу съответни инвестиции, за срок от 20 години.

Много трудно която и да е било държава и правителство може да се меси в работата на футболните организации, защото бива санкционирано строго от УЕФА и ФИФА, такива са правилата. Има закони в България, които трябва да се спазват, има задължения към НАП, които трябва да се плащат и това е неизбежно“, заяви Красен Кралев пред журналисти в Русе, цитиран от bTV.

Той коментира, че от решението на собствениците ще зависи как точно държавата ще се разпореди с базите на ЦСКА, като има вариант те да бъдат отдадени за по-дълъг срок за ползване.

„Оттук нататък ние, за да вземем каквото и да е решение, трябва да видим какво първо ще бъде решението на самите собственици, как те ще продължат дейността си в клуба, дали ще искат да работят със старото съществуващо дружество, да платят задължението му, да поискат разсрочване или ще поискат фалит и създаване на ново дружество. Това на този етап все още не е ясно. Това, което мога да кажа, е че ние ще гарантираме, че базите ще бъдат дадени на това дружество, което е приемник на традициите и марката на ЦСКА, което е припознато от феновете“, каза още Кралев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!