Бербатов мисли за завръщане в националния

OFFNews 07 февруари 2012 в 16:48 1382 0

Димитър Бербатов
Димитър Бербатов

Суперзвездата на българския футбол Димитър Бербатов е готов да се завърне в националния отбор по футбол.

Голмайсторът на Висшата лига на Англия за миналия сезон заяви пред "Спортал", че би обмислил варианта отново да играе за националния тим, ако селекционерът Любослав Пенев пожелае това. "Не сме обсъждали този въпрос с новия национален селекционер Любослав Пенев - заяви нападателят на Манчестър Юнайтед. - Знаят ми телефона. Ако ме потърсят и получа покана, ще мисля. На този етап за мен най-важното е да играя в клубния си тим. Засега нямам достатъчно игрови минути и не смятам, че при така стеклите се обстоятелства бих могъл да съм полезен много на националния отбор на България". Както е известно, Димитър Бербатов обяви оттеглянето си от националния отбор на специална пресконференция, която свика на 13 май 2010 г. Тогава той не изтъкна причините за решението си. В последствие обаче даде да се разбере, че се е оттеглил от представителния тим заради критиките по негов адрес от хора от Изпълкома на БФС и по-специално на Йордан Лечков. От тогава от БФС направиха няколко опита да го върнат в националния тим, но безуспешно. Пробва се и доскорошният селекционер Лотар Матеус, но и той удари на камък. Реакцията на селекционера Любослав Пенев не закъсня.

"Това е добър знак - заяви Пенев. - До края на седмицата ще проведа разговор с него. Оптимист съм. Не исках да избързвам и сега е точният момент. Запознат съм намеренията на Митко, така че тази информация, че е готов да се завърне в националния отбор не е изненада за мен. Няма как да не бъда доволен от евентуално завръщане на Митко. Имаме нужда от всеки един футболист, който иска да играе за националния тим и притежава качествата за това. Не очаквам някой клуб да спре играчи за националния отбор за предстоящата на 29 февруари контрола с Унгария".

Любослав Пенев е в Турция, където голяма част от родните тимове са на подготвителни лагер. Селекционерът изгледа и днешната контрола на лидера в "А" група Лудогорец с третия в полския шампионат Полония, завършила 0:0. Междувременно на Острова се появиха информации, че от Манчестър Юнайтед са определили цена, срещу която са готови да се разделят пез лятото с нападателя. Според "Сън", всеки клуб, който желае да има в редиците си българина, трябва да предложи минимум 8 млн. паунда (б.а около 9,6 млн. евро).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови