Бейзбол и софтбол на Балканиада 2015 в София

OFFNews 17 април 2015 в 15:51 3466 0

За първи път в историята на Европа едно състезание ще обедини бейзбола и софтбола в рамките на един турнир по време на предстоящото Балканско първенство от 23 до 26 април в София.

Състезанието е и под патронажа на обединената отново световна конфедерация за двата спорта. По този повод в България ще пристигне президентът на международната федерация Рикардо Фракари.

Бейзболът и софтболът се надяват да станат отново част от олимпийската програма за игрите в Токио през 2020 г., след като МОК направи промени в концепцията за избор на спортове и дисциплини.

Потвърждение за участие са дали федерациите на Гърция, Румъния, Словения, Сърбия. Очаква се в България да пристигнат над 120 състезатели и официални лица.

Събитието ще включва три разновидности - бейзбол, софтбол и софтбол за смесени отбори.

Мачовете ще се играят на четири стадиона в София - софтболното игрище в 73-то СОУ "Вл. Граматик", бейзболен стадион "Диана", бейзболен стадион "Бейзбол/Октомври" (Студентски град) и многофункционалния стадион Академик (4-ти км).

Откриването на Балканското първенство е на 23 април от 17 ч. на стадион "Октомври" в Студентски град. В рамките на форума ще се проведена работна среща на Балканската асоциация по бейзбол и софтбол като съвместна среща с БОК.

Първенството е в подкрепа на избора на София за Европейска столица на спорта за 2018 година. Целта на организаторите е да допринесат за престижа на българската столица като град на активния и здравословен начин на живот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови