Арсен Венгер - 20 години френски шик във Висшата лига

OFFNEWS 01 октомври 2016 в 19:35 16438 1

На днешния 1 октомври се навършват 20 години, откакто Арсен Венгер пое мениджърското кормило в лондонския Арсенал. Не са малко критиците към 191-сантиметровият французин, които не са доволни от факта, че за последно Арсенал е печелил титлата през 2004 години.

Трябва да се отбележи обаче, че за тези години Арсенал никога не е завършвал извън топ 4 - нещо, което не може да се каже за основните му конкуренти на Острова. Всичко това Венгер е постигнал без да хвърля огромни пари за трансфери.Той е известен с пестеливостта си, граничеща със скъперничество. В това отношение той си пасна с ръководството на клуба, което ограничи разходите покрай изграждането на новия стадион, заменил легендарния "Хайбъри".

В родината на Венгер обаче не могат да му простят редица модни прегрешения през годините. Все пак Венгер доста е изчистил стила си и вече се появява обичайно в класически сив или тъмносин костюм с неизменната червена вратовръзка, символ на цветовете на "артилеристите".

Изборът на вратовръзка винаги е призвиквал затруднения на французина, а той неведнъж е ставал обект на присмех с избора. Така например веднъж той получава наградата си мениджър на годината с вратовръзка с коледна украса, очевидно подарена му за празниците.

Друг път пък е слагал тънка, сякаш се е върнал през 80-те. Като заговорихме за 80-те, не може да подминем и знаменитата снимка на Арсен от 1980 г. като треньор на Страсбург. Безспорно прилича повече на член на рокгрупа като "Лед Цепелин", отколкото на свързан с футбола човек.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!