Тръмп: Хигинс ме принуди да покажа най-доброто от себе си

OFFNews 07 май 2019 в 16:22 12414 0

Снимка worldsnooker.com

Новият световен шампион по снукър Джъд Тръмп не скри радостта си след победата над Джон Хигинс с 18:9 фрейма във финала в шефийлдския театър "Крусибъл". 

Това е първа титла за англичанина, с което той взе реванш за загубения финал през 2011 година именно от "Вълшебника от Уишоу" с 15:18. 

"В момента всичко е сюрреалистично, ще отнеме известно време да се приземя на земята. Джон ме принуди да покажа най-доброто от себе си. Бях подготвен за такава масивна битка, така че резултатът е налице и това е невероятно. Трудно е да го опиша с думи.

Брат ми Джак ми помогна много този сезон. Той пътува заедно с мен по време на Тура. Да спечеля турнира в присъствието на родителите ми е нещо невероятно. Това е сбъдната мечта.

Ще продължа с работата през следващия сезон и ще се върна със същия глад за победа. Сега мога да участвам във всеки един турнир и ще бъда малко по-спокоен, което ще ми помогне да покажа най-добрата си игра.

Много съм доволен от играта си по време на надпреварата. От края на втория кръг срещу Дин Дзюнхуей усетих сила и я задържах в себе си до финала", каза Тръмп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови