Суперзвездите на снукъра ще мерят сили в Откритото първенство на Англия

OFFNews 14 октомври 2019 в 10:51 6505 1

Снимка Facebook: World Snooker

Един от най-престижните турнири в света на снукъра - Открито първенство на Англия стартира днес. По този повод колегите от Евроспорт публикуваха специален материал за надпреварата.

От днес до неделя ще се проведе първият турнир от поредицата Home Nations Series - откритото първенство на Англия, което ще превземе залата К2 Leisure Center в Кроули. През миналата година Стюарт Бингам спечели титлата, побеждавайки на финала Марк Дейвис с 9:7.

В схемата са поставени 128 участници, включително световният номер едно и шампион на планетата Джъд Тръмп, който започва участието си срещу ветерана Питър Ебдън. Марк Селби, Марк Уилямс, Нийл Робъртсън и разбира се Рони О'Съливан също са в стартовия списък, а на базата на досегашната си форма този сезон, най-голям фаворит за титлата е Шон Мърфи.

Сред любопитните двубои в първия кръг е дуелът между победителят в първото издание на турнира преди три години Лиан Уенбо и Кайрън Уилсън. Кен Дохърти и Марко Фу ще разкрасят първия кръг с двубой на бивши играчи от топ 16. Единственото голямо име сред отсъстващите е това на Джон Хигинс.

Освен за купата, която носи името на 6-кратния световен първенец Стийв Дейвис, играчите ще се борят и за наградата от 70 000 паунда. Другите три турнира от Home Nations Series са първенствата на Северна Ирландия, Шотландия и Уелс. Ако някой успее да сътвори чудо и да спечели всички четири турнира, той ще прибере и награда от един милион паунда.

Мачовете в първите четири дни ще са във формат 4 от 7, а от четвъртфиналите напрежението ще нарасне, когато форматът се превърне в 5 от 9.

Преките предавания на Евроспорт от ранната сесия ще започват в 14:45, а късната ще стартира 20:45. Всички сесии, включително на финала, ще бъдат излъчени по Евроспорт 1, а шоуто ще бъде допълнено от вече традиционните студия от мястото на събитието, които ще бъдат украсени и с множество гостувания на най-големите звезди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови