Георги Величков взе първия ранкинг-турнир по снукър в отсъствието на Братислав Кръстев

OFFNews 16 септември 2019 в 15:10 7236 0

Този уикенд в клуб "Академията" се изигра първия ранкинг-турнир от новия сезон в родния снукър. Георги Величков триумфира с титлата след успех с 4:2 фрейма на финала над младия талант Виктор Илиев.

Двамата изиграха много качествен и бърз двубой, като в крайна сметка опита на Величков и концентрацията му в определени моменти му помогнаха.

Георги ознаменува добрата си форма с брейк от 73 точки в последния фрейм на турнира. Рефер на финала беше Стефана Алексова.

Двамата финалисти нямаха проблеми в полуфиналите, където Георги Величков се справи с 3:0 над Йоан Саламбашев, а Виктор Илиев победи с 3:0 Виктор Гайдов. Големият отсъстващ в турнира беше републиканския шампион Братислав Кръстев, който не успя да участва поради лични ангажименти.

Общо 28 човека се включиха в турнира, като прави впечатление включването на много млади играчи в турнира. Най-младите Максим Костов и Иван Велинов са на 12 години, докато Велиан Димитров, Калин Стефанов, Виктор Иванов са на 15 години, а Радослав Дочовски от Мездра е на 14 години.

Следващият турнир от календара на българска снукър федерация ще се проведе на 19 и 20 октомври.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови