Хигинс стигна до полуфинал в Крусибъл след трилър срещу Тръмп

OFFNews 03 май 2018 в 12:20 3103 0

Снимка worldsnooker.com

Джон Хигинс се класира на полуфиналите на световното първенство по снукър шефийлдския театър "Крусибъл", след като победи Джъд Тръмп с 13:12 фрейма в трилъра на турнира до момента.

Така роденият в Бристол играч не успя да вземе реванш за загубата си от шотландеца на финала през 2011 година. Четирикратният световен шампион направи много силен завършек на мача, защото изоставаше с 1:4 и 3:7, но доведе нещата до 8:7 в своя полза.

След това Джон отново беше догонващ с 9:11, но дръпна с 12:11, преди да се стигне до решителен фрейм, в който англичанинът не вкара нито една топка.

В горната схема Кайрън Уилсън продължи с впечатляващото си представяне и буквално разби Марк Алън с 13:6. Войнът от Кетеринг стигна до полуфиналите за пръв път в кариерата си, след като досега най-добрият му резултат бяха четвъртфиналите от 2016 и 2017 г.

Следващият му съперник в "Крусибъл" обаче ще бъде много сериозен. Досега англичанинът победи Матю Стивънс и Джейми Джоунс, но сега ще играе с Джон Хигинс.

В друг интересен четвъртфинал двукратният световен шампион Марк Уилямс надви двукратния световен вицешампион Али Картър с 13:8 и на полуфиналите излиза срещу Бари Хоукинс, отвял Динг Дзюнхуей с 13:5.

Полуфиналите в "Крусибъл" започват в четвъртък, а първата сесия е в 15 часа българско време между Уилсън и Хигинс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови