Ракетата взе сладко отмъщение от младок

OFFNews 12 декември 2019 в 15:31 7690 0

Рони О'Съливан взе сладко отмъщение от младока Джеймс Кейхил, който го отстрани изненадващо на изминалия Световен шампионат в Шефилд през април. Ракетата сломи младежа само за 32 минути с 4:0 фрейма в двубой от втория кръг на Скотиш оупън.

12,8 секунди бяха нужни средно на удар на англичанина, което беше оприличено на спринт от сайта на световната федерация. О'Съливан направи брейкове от 93, 111 и 86 и в следващия кръг ще играе с Мартин Гулд.

Междувременно Джон Хигинс се изравни по сенчъри брейкове с великия Стивън Хендри след серия от 100+ във втория фрейм на двубоя си с Александър Урсенбахер, спечелен от "Вълшебника от Уишоу" с 4-1 във втория кръг на Скотиш Оупън.

Представителят на домакините направи 123, за да изравни резултата срещу швейцареца, като по този начин реализира и своя сенчъри брейк номер 775 в кариерата, с което вече поделя второто място във вечната ранглиста със седемкратния световен шампион и негов сънародник Хендри.

Въпреки това, той остава на повече от 200 сенчъри брейка от петкратния първенец на планетата Рони О'Съливан, който към момента е с 1022 в актива си. Хигинс отстъпи в откриващата партия на мача на 88-ия в света, но поредицата от над 100 пункта сложи началото и на края за швейцареца. След 69 в първия фрейм, той направи едва 10 точки до края на срещата, а Хигинс си осигури сблъсък с Андрю Хигинсън в спор за място на осминафиналите в утрешния ден.

В други срещи, шампионът от миналата година Марк Алън продължава успешно защитата на титлата след победа над Луис Хийткот с 4-1. "Пистолетa от Антрим" реализира три халф сенчъри брейка по пътя към успеха и в следващия кръг ще играе с Елиът Слесър. Марк Селби и световният номер 1 Джъд Тръмп също постигнаха категорични победи, надигравайки съответно Алфи Бърдън и Юан Съдзюн.

Изненадващо от надпреварата отпаднаха Гари Уилсън и Ян Бинтао, победени респективно от Крис Уейклин и Джо О'Конър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови