Подновяват сезона и в родния снукър

OFFNews 26 юни 2020 в 12:00 23713 0

Този уикенд се подновява сезона в българския снукър. Спортен клуб "Академията" ще бъде домакин на 7-ия ранкинг турнир от календара на БФ Снукър, който ще се проведе на 27 и 28 юни.

Българските играчи ще се опитат да завършат сезона подобаващо, след като целия спортен свят трябваше да преустанови дейността си по време на карантината.

Следващият турнир от календара на БФ Снукър ще се проведе на 25 и 26 юли и ще се играе в същия формат като Шампионската лига по снукър. Именно този турнир на световната федерация беше първото спортно събитие след карантината в целия свят. Двубоите се играят в групова фаза до 4 фрейма и могат да завършват наравно.

Републиканското първенство по снукър ще се проведе на 12 и 13 септември, а седмица по-късно е националния шампионат за младежи.

Турнирите от сезона приключват на 3 и 4 октомври с финалния Мастърс, където участват най-добрите играчи в ранглистата. В момента лидер в генералното класиране е Георги Величков с 2680 точки, следван от Виктор Илиев с 1480 и Братислав Кръстев с 1000.

Младият Велиан Димитров заема 4-та позиция в ранглистата с 860 точки и само 20 пред Теодор Чомовски. Топ 10 допълват Виктор Гайдов, Жан Лаушманм, Димо Ангелов, Максим Костов и Йоан Саламбашев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови