Шестима милиардери, които са завършили само гимназия (снимки)

OFFNews 25 май 2017 в 12:55 4699 0

Снимка Pixabay

На всеки от малък му се натяква, че за да успее, трябва да учи. Но ето ви 6 примера за безобразно богати мъже, някои от които дори не са завършили гимназия. Това не значи да спрете да учите. Просто доказателство, че за всеки има надежда да успее.

Ричард Брансън

Основателят на гиганта Virgin Group, Ричард Брансън признава, че му е било трудно да се справя в училище. По тази причина се отказва от образованието си на 16 години и заминава за Лондон. Първият му проект е бизнес списание, а на 17 години вече е създал първата си благотворителна организация. Днес Ричард Брансън притежава не само звукозаписна компания, но и авиокомпания.

Ингвар Кампард

Компания, която днес е известна в цял свят като IKEA, е създадена от Ингвар Кампрад, когато е бил на 17 години. Тежката дислексия, която е имал, му е пречела да учи и по тази причина Кампард никога не е учил в колеж.

Хенри Форд

Обучението в църковно училище никак не се е понравило на младия Хенри Форд, тъй като неговата страст била към най-различни механизми. На 16, Хенри бяга от дома си и заминава за Детройт, където започва като механик - асистент. Малко по-късно създава автомобилната корпорация „Форд“.

Майкъл Дел

Основателят на компанията DELLр Майкъл Дел е е започнал да печели първите си пари на 12 години, когато продавал абонамент за местен вестник. По време на обучението си, Дел основава първата компютърна компания PC’s Limited  и напуска университета на 19 години.

Ли Кашин


Един от най-богатите хора в света – Ли Кашин, на 12 години е бил принуден да напусне училище и да започне работа във фабрика за пластмасови цветя. На 22 г. той основава компанията Cheung Kong, която сега се занимава не само с търговия, но и с недвижими имоти, хотелиерство, IT и много други.

Джон Рокфелер

Един от най-богатите хора в историята, Джон Рокфелер, е спечелил първия си долар на 7-годишна възраст, а на 13-годишна започва да отпуска кредити на приятели. След гимназията, Джон отива в колеж, но 3 месеца по-късно напуска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови