Танцови състави и спортни клубове във Велико Търново на протест пред РЗИ

OFFNews 23 ноември 2020 в 17:20 1354 0

Собствениците на танцови школи и спортни клубове във Велико Търново излязоха на протест пред Регионалната здравна инспекция, предаде БНР. 

Недоволство им идва, след като на 19 ноември местната власт издаде заповед, с която се преустановява дейността на школите по танци и клубовете за аматьорски спортове за времето на епидемичната обстановка. 

Протестиращите твърдят, че спазват всички мерки свързани с разпространението на коронавируса и не разбират защо тяхната дейност трябва да спира. 

Танцьорите Николай Корчев и Борислава Трифонова заявиха, че ограничителната заповед не е еднаква за всички. 

"Затварят само груповите мероприятия, спорт във фитнеса може да се изпълнява. Искаме и ние да имаме такива права. Ние сме оставени на средата на нищото, не отговаряме на нито една от спуснатите мерки. Последствията са огромни. Ще освободим залите, защото няма да можем да се справим по никакъв начин финансово", категоричен е Корчев. 

Танцовите школи и спортните клубове не отричат увеличаващата се заболеваемост от коронавируса, която за област Велико Търново е на 415 на 100 000.

"Здравната криза ще бъде овладяна, но какви ще са последиците", попита треньорът по кик-бокс Иван Ангелов:

"Дали ще оставим едни деца, които са възпитани в спорт, в танци, в изкуство и култура или ще е по-окей да посещават заведения за хранене и пиене, каза още Ангелов. 

Протестиращите не бяха приети от ръководството на здравната инспекция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови