Пубер контрапротест пред НС, 16-годишни уволняват Христо Иванов

Владислава Тричкова Последна промяна на 22 юли 2015 в 09:01 14581 34

Снимка OFFNews

Контрапротестът пред НС

Малко и голямо е взело присърце съдебната реформа и днес на контрапротеста пред НС непълнолетни и малолетни с плакати искат оставката на Христо Иванов, искат и съдебна реформа, но не неговата.

Поне това обясниха те пред репортер на OFFNews на мястото на събитието.

В 8:30 часа при входа, откъдето влизат депутатите, бе организиран протест от „Протестна мрежа“. Въпреки че стотици хора бяха заявили присъствието си в социалната мрежа, на протеста дойдоха не повече от 50 човека, пазени от около 30 полицаи.

При влизането си в сградата на Парламента депутатите, които не подкрепят съдебната реформа, бяха освиркани. Около 9:00 часа реформаторът Мартин Димитров дойде при протестиращите, за да чуе исканията им.

Десетки хора пък развяваха така известните вече плакати на „Протестна мрежа“, на които пише: „Търсят се #160 от 240 да гласуват ЗА промените в Конституцията в края на юли“.

                                Снимка: OFFNews

Протестиращите се обърнаха с призив към депутатите: „Елате тук, не се крийте. За вас сме гласували, не бъдете ниски, нищо няма да ви спаси“.

Според протестиращите съдебната реформа не е необходима за Шенген, а за нас – българите.

Около 9:00 часа пред главния вход на Народното събрание започна контрапротестът, който бе значително по-многолюден. На него присъстваха близо 100 човека. Това, което ни направи силно впечатление бе, че повечето от контрапротестиращите бяха непълнолетни и дори малолетни.

Голяма част от събралите се хора пред парламента бяха облечени с черни блузи с надпис PlanB.

Тук бе и куцият кон Ицо, който символизирал "куцата" съдебна реформа на Христо Иванов. Конят бе доведен и на контрапротеста пред Съдебната палата на 14 юли и на контрапротеста пред Висшия съдебен съвет на 16 юли.

                                 Снимка: OFFNews

Разговорите с контрапротестиращите се оказаха трудни. Те категорично избягваха журналисти и криеха лицата с плакатати, които развяваха. Репортер на OFFNews успя да разговаря с един от тях – мъж на около 40 години, носещ свирка, скандиращ „Оставка“ и протестиращ. Твърди, че знае за какво и че знае на кого иска оставката, но не желае да ни каже.

Част от плакатите на контрапротестиращите гласят: „Оставка“, „Osama Иванов“, както и „Реформа – да, Глисто Иванов – не“.

                                 Снимка: OFFNews

Полицейското присъствие пред парламента е чувствително по-малко отколкото при протеста на задния вход. 

                               Снимка: OFFNews

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.07 2015 в 15:03

Хахаха, еми когато протестуираха "красивите, умните и интелигентните" нямаше ли деца? Дори след 22 часа ги влачеха по жълтите павета, щото шорошоидите плащаха на семейство + куче. Омерзен съм.

23.07 2015 в 12:31

Шланг гледах го по телевизията контра протеста и трябва да си бил много пиян за да ти се сторят двайсетимата малоумници(такива са защото си нямаха и идея защо са там както и групата пубери на този, обикновенно така се случва на платените протести) 1000 ма щом казваш няма да споря, може камерата да не ги е хванала останалите 980.;-)

23.07 2015 в 11:27

Ето да се порадваш. Това е от фоторепортажа на оффнюз озаглавен "над 1000..." датата за архива я има в самия линк.
Бачи ти йоло заедно с платена мрежа! стига си ревал.

http://offnews.bg/images/galleries/26268/20150714_f7177163c833dff4b38fc8d2872f1ec6_26270.jpg

23.07 2015 в 10:30

Балкански използването на деца за политически цели е противозаконно(в този ред на мисли трябва да се запитаме къде е прокуратурата и защо не е издирила организаторите на престъплението?). Особенно за платени от престъпници протести. А колко са будни е друг въпрос след като незнаят срещу какво протестират. Същото беше и на предишния контра протест 20-30 младежи незнаещи защо са там плюс дедо Йоло.

23.07 2015 в 01:40

Шорошоидите компенсират ЛИПСАТА НА АРГУМЕНТИ с нахалство и наглост.

Тея били ПУБЕРИ, както обидно използвате сега за будните МЛАДИ ХОРА, които не искат козела с неясна професионална реализация да имитира "реформа"?!

А Прословутата "Деси" с червената коса, протестуираща в ПЪРВОРМАНСА "Деси и полицая" ("...на лека дрога и бира...", както правилно е забелязал тук един колега) на колко години беше бе? Омерзен съм.

22.07 2015 в 20:33

А аз се чудех къде изчезнаха кънчо, сотозеро и компания пубери, а те били на контра протест. След предишния провал на контра протеста(20 човека барабар с дедо Йоло) впрегнаха децата да протестират явно никой друг не идва за 10 лева и парче пица.

22.07 2015 в 20:33

А аз се чудех къде изчезнаха кънчо, сотозеро и компания пубери, а те били на контра протест. След предишния провал на контра протеста(20 човека барабар с дедо Йоло) впрегнаха децата да протестират явно никой друг не идва за 10 лева и парче пица.

22.07 2015 в 16:14

прасчо, пише се "очевидно СЕ надявате". Иначе не знам кой и какво ти "надява" но Балкански е прав.
Тия "платени", "тъпи", "прости", "пубери".
А онези на тиквочев, какви бяха?
А дъртите мастии и пендели и откровени асоциални типове (като да речем асан кришната) какви са?

Я цъкни с десен клавиш и потърс гугъл следното "протестиращ+НС". И ни осведоми каква е първата предлагана сника? Един неадекватен пиян пикаещ човек, клекнал на жълтите павета!
Той какъв е?
Умен и красив? Самонает? Високо квалифициран кадър? М?
Или просто платен лумпен осребрил в бира авансово дневната надница на протестър!

22.07 2015 в 14:57

Няма как да аргументираш защо е абсурден очевиден абсурд, написан със стадионен лексикон. Да си призная рядко водя диалектични разговори със скинарски агитки.
Очевидно надявате някоя бивша (от преди четиридесетина години) девойка в ромската част на Горно Нанадолнище да се впечатли и да се върже, но съм доста далеч от таргет групата Ви.