Quantcast

Протестите срещу кабинета и днес започнаха от ранния следобед

OFFNews Последна промяна на 14 ноември 2013 в 15:11 2704 15

Протестите и днес започнаха по-рано
Протестите и днес започнаха по-рано

 

Около 70 души се събраха на протест срещу кабинета на Пламен Орешарски.

Протестиращите се събраха пред централния вход Националната художествена академия. Демонстрантите са на тротоара и не са затворили движението по бул "Васил Левски".

Междувременно пред сградата на парламента се събраха още около 30 души с тъпани и свирки. Движението на ул. "Цар Освободител" обаче също не е възпрепятствано.

Днес полицейското присъствие около Народното събрание отново е засилено.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.11 2013 в 19:18

Не, няма начин да погледна на протеста по друг начин точни заради соцуолозите. И мисля, че вече отговорих защо. Ще се самоцитирам:

"... влъхвите, които ката ден са по телевизионните екрани, аз ги слушам вече 24 години. Те са същите, които ни убеждаваха години наред, че всичко с демокрацията е наред, а се оказа, че всичко е по ред объркано. Повечето от тях сега завиха на 180 градуса. Кое в поведението им трябва да ми подсказва, че не говорят ПАК удобни за момента клишета?… Просто 24 години гледам едни и същи боклуци да се изказват с апломб на месии. (Месии, ама родени и отгледани в двореца на Ирод…)"

14.11 2013 в 18:00

Поля, в това есе единственото вярно и обективно твърдение е, че при правителството на Борисов нямаше протести.

Да, жалко е че тогава нямаше протести. Трябваше да има още с предлагането на кандидатурата му за главен секретар на МВР, после за кмет, и т.н. Но нямаше, което тъжно (меко казано).
Останалите твърдения в есето са облечени в посредствена литературна форма и не разбирам защо Ви е важно да сравнявате протестите от '97 със сегашните. Това изобщо не е важно.

Освен това, ако правителството си беше подало оставката през лятото, нямаше да виждате неприятните за Вас "бутафорни" изяви. Вярно е, че не са високо изкуство, права сте. Но те нямат такива претенции. Просто докато висиш часове наред на демонстрации, трябва да се забавляваш с нещо, а и трябва да представиш по някакъв начин за какво се бориш. Студентите измисляха какво ли не, за да представят посланията на протестите и да привличат внимание. Никой не се е стремил за задоволява естетските критерии на Поля или когото и да било друг.

Има начин да погледнете на протестите под друг ъгъл (извън бутафорните и телевизионни форми, които не харесвате). Но това може да се случи когато не сте заета с броене на демонстранти. Може да погледнете последните социологически проучвания за подкрепата на правителството. Те дават достатъчно информация за това колко хора биха искали да протестират пред НС. Аз лично трудно успявам да ходя редовно, защото работният ми ден е около 10 часа.

14.11 2013 в 16:37

Зорничке, днес не ми отговорихте на поста за концертите, на които съм ходила, защото според Вас: "Мен на концерт на най-големите звезди никога не са ми проверявали документи, не съм виждала да го правят и с други. Не знам вие на какви концерти ходите и каква им е публиката."
Ето и моя отговор: Напротив на концертите на Лейди Гага и Джей Ло не само ми проверяваха личната карта, но и чантата, от където трябваше да изхвърля дезодорант, сух шампоан и шише с минерална вода, за да мога да вляза в залата. Последното го правеха не полицаите, а наета за случая охрана от обикновени граждани. Те дори претърсваха някои от хората. Почти същия контрол съм преминала на мач Левски-ЦСКА. На волейболната среща България-Аржентина също проверяваха личните документи. Мога да изредя и други случаи, но явно с Вас не посещаваме едни и същи мероприятия. А колкото до свободата-това е дълъг разговор, който надявам се да водите с вашите родители.
Оф. извинявайте, че повтарям поста си, но не е редно младите да лъжат, за да защитават тезите си. Не трябва да ги учим на това!

14.11 2013 в 16:33

То хубаво, ама "Едно общество, ако има силата и самочувствието да нарече себе си ГРАЖДАНСКО, нямаше да изтърпи онова, което 4 години неглижираше държавата" се казва в постинга ти. Е, аз затова питам. Що? Преди 5 години по-различно ли беше? Защо се визират последните 4 години?

14.11 2013 в 16:30

Прав си!
http://kamerite.bg/camera/view/4/%D0%9D%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0% B8%D0%B5-%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F/?utm_source=kamerite&utm_medium=link&utm_campaign=slide

14.11 2013 в 16:17

Тече ти мозъкът. Аман от дебили!
Затова ще си останем на този хал още 50 години.

14.11 2013 в 15:56

+1 хахах добре казано :D

14.11 2013 в 15:53

Помощ, Поля ми тече от казанчето вече.