Пореден протест в Айтос, жителите искат обходен път за камионите

OFFNews 20 септември 2021 в 20:53 1240 0

Снимка Стопкадър

Жители на Айтос отново излязоха на протест и затвориха кръстовището до изхода на града. Местните настояват за обходен маршрут, по който да се движат тежкотоварните автомобили

Преди дни катастрофа до детска площадка причини смъртта на баща и двете му деца, а 17-годишно момче е в критично състояние в бургаската болница. Камион навлязъл в насрещното движение, ударил две коли и се преобърнал в градинката пред горското стопанство в града. Наложило се е екипи на пожарната да срежат камиона, за да извадят оцелелия шофьор.

На същото място преди една година камион предизвика верижна катастрофа.

Местните са започнали да събират подписи за обходен път. 

В събота отново при протест се стигна до сблъсъци с полицията, след като протестиращите тръгнаха с шествие към изхода на града в посока Руен и Провадия, а полицейски служители се опитаха да ги спрат. В протеста тогава участваха над 1000 жители на Айтос, както и близки и приятели на загиналите от село Речица. Те скандираха "Тировете вън", "Мафия", "Стига жертви".

Очаква се утре заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Граматиков да посети Айтос. Граматиков ще инспектира строителството на Северния обходен път на Бургас, както и изпълненото строителство на локално свлачище в кв. "Сарафово".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!