Хиляди излязоха на протест в Пловдив и Бургас (видео и снимки)

OFFNews 03 март 2013 в 12:11 2786 0

Протестът в Пловдив на 24 февруари
Протестът в Пловдив на 24 февруари

В Бургас и Пловдив се събраха няколко хиляди души за участие в националния протест срещу монополите и по повод националния празник 3 март.

Скандал помрачи началото на празничния митинг в Града под тепетата. Минути преди началото му, неизвестен мъж започна да дава интервю на журналистите и да обяснява кой и кога ще води шествието. Секунди по-късно към него се приближи Павел Иванов от движение „Че Гевара", който започна да го блъска и му изля кафе в лицето, като му поиска обяснение кой е и от чие име говори. Настана сериозна блъсканица, но полицията бързо се намеси и разтърва двете групи. Ситуацията се успокои, благодарение на намесата на органите на реда.

Близо 2000 души се събраха пред площада на Централна поща. Малко по-късно от полицията в града съобщиха, че в шествието са се включили около 10 хил. души.

Около 500 души се събраха на площад „Тройката” в Бургас. Началото на шествието е планирано от 12.00 часа по ул. „Александровска”, след което ще стигне по сградата на електроразпределителното дружество. Протестиращите ще минат по ул. „Булаир”, която ще бъде временно затворена, след което ще се отправят към Морската градина за да оставят цветя пред бюст-паметниците на Васил Левски и Христо Ботев.

Около 500 човека се събраха на площад Георги Измирлиев в Благоевград, съобщи БНТ. Исканията на протестиращите отново са насочени срещу монополите. Протестиращите настояват президентът да назначи проверки чрез съответните институции на дейността на монополите, също така парламентът да отмени поднормативните актове на монополите. Настоява се също за пълно разследване на всички правителства, управлявали в годините на прехода, разследване на дейността на ДКЕВР, на НЕК.

Около 300 души се събраха на протестното митинг-шествие във Велико Търново. Протестиращите се поклониха пред паметника на Васил Левски. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови