Ден 106: Яйца летят по министерството на финансите

OFFNews 22 октомври 2020 в 21:23 3468 0

Снимка Елена Николова / OFFNews

Яйца полетяха по сградата на министерството на финансите в 106-ата вечер на протеста.

Причината - там има един министър, който е сравним с Барни Ръбъл - известно време министър на правосъдието, по равнище на компетентност и т.н. Почти 4 десетилетия този човек се мести от едно бюро на друго бюро. И ползата от него е никаква. От едно министерство, на второ министерство, на трето - утре могат да го сложат за министър на ядрената енергетика, никакъв проблем, ще пасне и там, обяви от трибуната адвокат Николай Хаджигенов от "Отровното трио".

По-рано тази вечер от "Отровното трио" обявиха, че Ден 106 е посветен на "трибуната за студентите". Затова и микрофонът беше предоставен на десетки студенти, които призоваха всички млади хора да се включат в протестите.

А самите студенти поведоха протеста днес - още от 18 ч., когато се събраха пред Ректората на СУ. Час по-късно те понесоха огромен транспарант с надпис "Оставка" и се вляха в множеството, което всяка вечер се събира в "Триъгълника на властта".

От трибуната Арман Бабикян прочете и позиция на "Отровното трио" в подкрепа на журналистите Сашо Диков, Люба Кулезич и Владимир Береану и на телевизия "Евроком".

"Особен абсурд представлява хипотезата, че тези журналисти и телевизията, в която работят, са засегнали националната сигурност на страната, след като ги проверява освен НАП и ДАНС. Проверката на рекламодателите винаги поставя в застрашено положение фирмите, които са се осмелили да доверят популярността на продуктите и услугите си на този телевизионен канал. Това плаши и бъдещите рекламодатели, като обрича на финансов крах всяка медия, подложена на подобен тормоз" - посочват в позицията си Велислав Минеков, Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Към 21:20 ч. демонстрантите поеха на традиционното си шествие към Орлов мост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови