"Атака" се измъкнаха от парламента. БСП и ДПС се правят, че няма окупация

Нели Чолашка 12 ноември 2013 в 15:22 7300 27

Депутатите.
Депутатите.

 

Депутатите от "Атака" са успели да избягат от окупираната сграда на Народното събрание по време на обедната почивка. Повечето представители на ГЕРБ бойкотираха заседанието в знак на протест срещу побоя над протестиращи, а останалите народни избраници продължават дебатите по бюджета и се държат така, все едно отвън не се случва нищо необичайно и най-важната им задача е отхвърлянето на дневния ред.

Засега никой от депутатите не издава притеснение от окупацията и растящото напрежение, ескалирало до сблъсъци между демонстранти и полицията.

В пленарната зала депутати от БСП, ДПС и 8 от ГЕРБ обсъдиха проектозаконите за бюджета на Държавното обществено осигуряване и на Здравната каса. И двата проекта трябва да бъдат гласувани утре. След двата законопроекта народните представители минаха на проекта за държавен бюджет за догодина. Официално работното им време трябваше да свърши в 16.

На брифинг в кулоарите депутати от ГЕРБ размаха черно-бели снимки, показващи моменти на насилие от полицията над протестиращи и поискаха премиерът Пламен Орешарски да дойде в парламента и да подаде оставка.

По-рано днес Йордан Цонев от ДПС обяви, че протестът пред парламента бил организиран от ГЕРБ и че ГЕРБ-ерите организирали ексцесии отново при гласуване на бюджета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!