Акция 'стари обувки' срещу правителството и главния прокурор (снимки)

OFFNews 05 ноември 2020 в 12:40 2474 0

Отровното трио организира нова протестна акция със заглавие "Изтърканите обувки на 2 милиона българи" срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев.

Пред сградата на Министерския съвет хората донесоха стари обувки, за да символизират напусналите заради лошите условия на живот в страната българи.

Протестиращите донесоха и топки за тенис, които хвърлиха по Министерския съвет със скандирания "Оставка".

Столичният бул. Дондуков бе блокиран от множеството.

Пред сградата на МС има значително полицейско присъствие.

"Акцията ни днес опровергава твърдението, че сме прекратили протестите", каза Арман Бабикян от Отровно трио пред БНР и уточни, че преди дни те са обявили, че сменят формата и начина на протест, но не спират.

Бабикян даде заявка политическата им активност, проявена в протестите срещу властта, да намери своя формат и да се излее в урните, за да прогони Бойко Борисов, защото властта е делегитимирана заради липса на обществена подкрепа. "Ако Борисов настоява, да - ще бъде изхвърлен по друг начин от властта", допълни Бабикян.

Според него протестите не са успели да постигнат целите си - оставки на премиера и на главния прокурор, защото в България няма чуваемост.

"В цивилизованите страни, към които твърдим, че принадлежим, хората протестират ден, два, месец и съответния министър или премиер подава оставка. У нас има абсолютна глухота и липса на чуваемост, независимо колко хора са излезли по площадите и дали се протестира на четири континента", каза Бабикян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !