Рашидов: Реформаторите са умни момчета, не са глупачета

Ивайло Анев 14 март 2015 в 11:46 3687 5

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Министърът на културата Вежди Рашидов и бившият вътрешен министър Веселин Вучков

Реформаторите са умни момчета, не са глупачета, заяви пред bTV министърът на културата Вежди Рашидов за коалиционните партньори на ГЕРБ.

Той допълни, че е започнал да харесва Реформаторския блок.

„Трябва да се върви гръб в гръб, да си помагаме взаимно”, заяви той. По думите му РБ не преяждат с власт, защото са реални коалиционни партньори и имат своите права да искат. „Това не се нарича преяждане с власт”, коментира министърът.

Той обясни, че не е често в медийното пространство, защото има много „затлачена” работа в министерството и влага усилията си в решаването им. За критиките срещу себе си Рашидов заяви, че те са от хора, които нищо не са направили в живота си.

„Не искам акъл от хора, които нищо не са направили. За мен никой един градивен човек не е казал нещо лошо”, подчерта той. И отново подчерта позицията си, че държавата и цялото медийно пространство се управлява или от обръчи или от кръгове и борбата срещу тях продължава.

„Осъзнавам, че работата на министър е чиновническа и аз се старая да си върша работата”, посочи Рашидов.

За парите си в КТБ той каза, че е направил цесия и се опитва да си върне част от парите, защото не може да прежали изкараното цял живот. Той обаче подчерта, че при дебатите за банката той е бил използван вместо дъвка вместо да се пита кой открадна парите от българските граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови