Волен: "Атака" я няма 4 дни и държавата ще се срине

Последна промяна на 02 октомври 2013 в 10:07 3575 15

Волен Сидеров в парламента. Снимка БГНЕС

Снимка БГНЕС

Волен Сидеров в парламента

Да възмъжава в политически смисъл - такъв съвет отправи от парламентарната трибуна към експремиера Борисов лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

В изявление от името на парламентарната група Волен Сидеров заяви, че последната седмица доказва как без "Атака" държавата ще се срине.

"Атака" я няма за четири дни и държавата ще се срине. Мислех ви за по-сериозни политически сили. Изводът какъв е - пазете ни като стайно цвете, защото без "Атака" парламентът се срива и държавата се срива", призова националист № 1.

Той отново изтъкна, че миналата седмица "Атака" е отсъствала, за да защити своето и името на цяла България в Брюксел. Сидеров отправи критики към ГЕРБ, че членува в ЕНП, чиято депутатка не зачита "Атака". Лидерът на националистите намекна, че през 2009 г., когато партията му е подкрепяла ГЕРБ, отношението на ЕНП към него е било много по-различно.

"Защо членувате в тази партия, пълна със страхливци, мушмуроци. Те си затварят вратата и не искат да приемат парламентарна делегация на България. През 2009 г. Жозеф Дол бе тук и  Вие лично на прием в Бояна ме представихте като важна политичекса фигура, като парламентарист, а сега им казвате да си затварят вратите и да не ни пускат", заяви Волен Сидеров.

Със саркастичен тон атакист № 1 посочи, че когато той отсъства, Бойко Борисов не може да работи ефективно.

"Разбирам ви, аз ви липсвам, разбирам ви, че без мен вие нямате пример в политиката и затова моето отсъствие в България ви дезориентира, но все пак възмъжавайте в политиката -  в политически смисъл, не във физиологичен. Казвам ви го колегиално. Ето, в края на октомври имаме срещи, но духом, ние сме тук, не се притеснявайте", каза Волен Сидеров.

Борисов не остана длъжен на колегата си и излезе, за да подчертае още веднъж това, което от ГЕРБ повтаряха през цялата минала седмица - че кабинетът се крепи на "Атака".

"Вие сте напълно прав, г-н Сидеров, в това, което казахте - този парламент и това правителство няма да съществуват без вас. Сега, като Ви питат, трябва да си отговаряте честно защо БСП и ДПС са на власт", каза Бойко Борисов.

Експремиерът не пропусна да отправи няколко поучителни съвета и към управляващите, напомняйки за пореден път, че ГЕРБ са първа политическа сила след изборите.

"Г-н Станишев, когато спечелите избори, тогава ние ще останем опозиция и ще бъдем градивни. Сега не е естествено да смилате държавата от промени, спечелете веднъж избори и тогава ни давайте акъл", посъветва Борисов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.10 2013 в 22:22

АКО НЕ БЯХА ОТ АТАКА НЯМАШЕ И ДА ГО ИМА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. ВСИЧКИ МОИ ПРИЯТЕЛИ, КОИТО ИМ СИМПАТИЗИРАХА, СЕГА ТВЪРДО СА СЕ ОТКАЗАЛИ ОТ ТЯХ!!!

02.10 2013 в 20:00

Сидеров ти си национален предател! ОСТАВКА!

02.10 2013 в 17:14

Боклук скапан!

02.10 2013 в 16:06

НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ПОПИДА ВОЛЕН КОЛКО МУ ПЛАЩАТ ДОГАН И СТАНИШЕВ ДА ГЛАСУВА ЗА ТЯХ НЯКОЙ КАЗВА ЧЕ ВЗИМА ПО 1 000 000 НА ВОТ

02.10 2013 в 15:56

Ами нека да се видите какво представлявате..боклуци! Оставка!

02.10 2013 в 14:41

Хич да ви няма! Завинаги!

02.10 2013 в 13:52

Ееееееееееееее, луд!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Държавата ще я сринеш ти! Докато продължаваш да лижеш гъзовете на Местан и СерГЕЙ!!!!!!!! Наглец! ОСТАВКА!

02.10 2013 в 12:54

Болен съвсем си е повярвал. Ужас ужасен!!! ОСТАВКА БОКЛУЦИ!!!

02.10 2013 в 12:34

"“Атака” е отсъствала, за да защити своето и името на цяла България в Брюксел."

Как?

Като никой не иска да се засрами да приеме среща с тези жалкари и се напият и ни изложат пред чужденците? Браво. Добре си защитават името.

02.10 2013 в 12:10

"Чакате "Атака", за да направите кворум. За какво ви беше това, г-н Борисов? За да покажете, че без мен не можете? Разбирам, че ви липсвам, не знаете какво да правите, когато отсъстваме, и се дезориентирате, но възмъжавайте, г-н Борисов, в политически план, не в биологичен."

:)