ВМРО: Прокуратурата да се самосезира за думите на Местан

OFFNews Последна промяна на 07 ноември 2017 в 11:23 3417 1

Снимка vmro.bg

Призоваваме главния прокурор на Република България Сотир Цацаров да се самосезира, тъй като днес в национален ефир Лютви Местан наруши Конституцията на Република България, като открито пропагандира за разделение на обществото на религиозен принцип. Местан дори изрази абсурдното твърдение, че всички мюсюлмани в България са етнически турци.

Това гласи призив, разпратен от ВМРО до медиите след изказването на лидера на ДОСТ в ефира на bTV.

"Протурските партии в България никога не са работили в интерес на страната ни, а точно обратното. Това е опасна тенденция, която достигна своя апогей с официалното искане от страна на Лютви Местан България да признае турско малцинство. Езикът на омразата, който беше наложен именно от Местан като лидер на ДПС преди години, вече започна да се материализира и сериозно да застрашава националната сигурност на държавата. Всякакви опити за сепаратизъм, за насаждане на чуждодържавни ценности и опити да се внуши на част от народа на една суверенна държава, че принадлежи към друга такава, е държавна измяна", казват още от ВМРО.

Според патриотите България отдавна е осигурила всички конституционни и законови възможности за изява на съзнанието, за образование на майчин език и за свободно изповядване на религия. Българската конституционна и правна уредба не познава малцинствата и за това сравненията с уредбата в други държави са нелепи, посочват те.

От ВМРО настояват да се проследи от къде идва финансирането на партия ДОСТ и с какви средства живее нейният лидер Лютви Местан. Също така службите да повишат степента си на сигурност, защото очевидно протурските партии в страната ни задвижват чудовищни антибългарски процеси, които могат да засенчат зверството на гара Буново.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12107

1

поп Дръвчо

07.11 2017 в 12:33

Хвани единия, удари другия. Айде Местан не се е показвал по телевизията дълго време, ама Шкембе Войвода с кой акъл му тръгва по свирката?