Вицето Симеонов защити проф. Христов: Изтървал се човекът на маса, голямата работа

OFFNews Последна промяна на 09 ноември 2017 в 11:47 12608 7

Вицето Симеонов защити проф. Христов: Изтървал се човекът на маса, голямата работа

Вицепремиерът Валери Симеонов защити депутата от БСП проф. Иво Христов във връзка с изказването му за това, че 80% от населението са дебилни.

В интервю за телевизия Bulgaria On Air председателят на Националния фронт за спасение на България и основател на телевизия "Скат" обвини медиите за раздухването на скандала, като по този начин "почнаха да се оливат".

"Моето лично мнение е, че пак се прекалява и, моите извинения, но медиите пак почнаха да се оливат. Казал нещо човекът на маса, някакъв, да не използвам по-силна дума, не особено морален човек, бих казал - някакъв подлец, го е записал отдолу, то се вижда, и го е пуснал по медиите", коментира Симеонов. 

По думите му Иво Христов е "професор и то много стойностен" и уточни, че не споделя всичките му убеждения "особено за Червената армия". 

"Само че няма да стана съучастник в тая медийна клада на всеки човек, който му припишат нещо. Вие видяхте ли целия запис? И съм сигурен, че това е изкарано от контекст", каза Симеонов, като по-късно поясни, че и той също не е изгледал целия запис. Въпреки това той е убеден, че изказването е извадено общия контекст и това било поднесено на останалите "99 процента от зрителите", които също не са го гледали.

"Не казвам, че са дебили, но не са слушали това, което е казал. Е, как ще го съдим човека. Оня ден ме изкараха, че съм заплашвал журналист например. Сега, като изляза, може да излезе, че съм заплашвал и вас. И всички папагали, от всички папагалски студия, от сутринта до вечерта се занимават само с това. Е това ли е дневният ред на България? Да се занимаваме с Иво Христов, изтървал нещо човекът на маса, голямата работа. Айде, стига вече", ядоса се Симеонов. 

На въпрос на водещите, че за това от ГЕРБ са поискали оставката на червения депутат Симеонов отговори кратко: "Ми хубаво, добре", след което отново нападна медиите. Този път поводът беше изказването на Велислава Кръстева от ДПС, която, цитирайки Ботев, нарече групата на Патриотите "идиоти". Симеонов поиска обяснение от водещите на сутрешния блок защо не са коментирали темата:

Ми оная, където нарече Патриотите идиоти, нали... Нея що не я разкостихте? Тя излиза и го казва абсолютно съзнателно, не на маса, не сред приятели, няма изтървана дума. Тя умишлено излиза и хвърля грозна обида. Грозно е, но никой не го коментира. Що? Щото била от ДПС. Защото имаме някакъв по-такъв праг на търпимост към ДПС, защото са по-особени. Като карате наред, карайте наред. Повикахте ли, коментирахте ли изказванията на тая еничарка? Не. 

След което Симеонов обясни, че парламентът "е място за говорене" там било разрешено "да се говори всичко".

"Какъв е проблемът? Парламентът е мястото на словото, където може да се използват изразни средства, които не са особено популярни в ежедневието. Там всеки гони да постигне някаква цел със своето изказване. Има брилянтни примери на речи в парламенти, има и така, в общи линии, обидни, но парламентът е за това парламент. А защо винаги се вкопчваме в думата, защо не гледаме кой какво прави?", каза вицепремиерът.

По-късно той отново защити Иво Христов и даде за пример негово изказване на кръгла маса в Софийския университет, посветена на демографията. "Аз мога да ви кажа, че на г-н Христов аз не мога да сварвам да записвам неговото изложение, защото беше много добро, беше различно, беше компетентно, беше задълбочено", каза Симеонов. 

Според него медиите "пожълтяха" и се занимават с "маловажни неща". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13355

5

aviatora

09.11 2017 в 16:09

Гадна и просташка мутро си, Симеонов! БЪЛГАРИЯ НЕ ТЕ ОБИЧА!!!

2947

4

theprofet

09.11 2017 в 14:06

Еййй тия 80%, казах ви, че са много повече!!!

9214

3

XR4

09.11 2017 в 13:40

Добре, че е майтапа та да си кажем истината....а, вице?
Т.е. проблема не е в това, че го мисли, а в това, че се е изпуснал...М?Дебили!

8162

1

sawall

09.11 2017 в 12:19

Валери, ако проф. Христов имаше и капка достойнство, щеше да си подаде оставката. Не можеш да си депутат и да имаш такива възгледи за хората, които са те избрали, цинично е.

Това, че пресата поне в единични случаи настоява за някакъв стандарт все пак сред управленската класа е ако не похвално, то поне част от функциите им в обществото.

А това, че ти не го разбираш, показва, че и ти нямаш място в управлението. Както и 80% от дебилите избрани заедно с теб в парламента, но това е друг въпрос, да не отклоняваме темата от конкретното, защото генерализациите размиват вината на индивида. С една дума, подайте ти и Христов оставка като хора с достойнство и говорете каквото искате "на маса".