ДСБ поиска Корнелия да изгони 'самозабравилия се' Иво Христов, ГЕРБ също иска оставката му

OFFNews 08 ноември 2017 в 10:02 7139 2

Тома Биков

"Като председател на Демократи за силна България призовавам Корнелия Нинова публично да поиска оставката на своя самозабравил се депутат Иво Христов заради увреждане на българските национални интереси и тежка обида към българския народ!"

Това написа Атанас Атанасов във Фейсбук днес по повод изказването на депутата от БСП проф. Иво Христов, който заяви, че "80 процента от населението са дебилни и не могат да се подписват".

По-рано днес и бившият лидер на ДСБ Радан Кънев коментира, че изказването е "чутовен, многопластов скандал и - наред с всичко останало - поредно доказателство, че червените не могат да бъдат алтернатива никога, никому и на никаква цена".

Той призова за оставката му с думите: "Надявам се българските “социалисти” незабавно да изхвърлят г-н Христов от групата си в парламента и да поискат оставката му като депутат. Присъствието му в сградата е срам за паметта на Димитър Пешев и още десетки достойни българи.

Надявам се, но знам, че няма да стане.

Защото са комунисти и безродници, а не “български социалисти”.

Скандалът се зароди, когато говорителка на руското външно министерство заяви, че българските евреи били спасени не от друг, а от руските воини. В лавината от отричащи това коментари с включи и Иво Христов, който в опит да руската говорителка обиди българите.

ГЕРБ също поискаха оставката на Христов чрез декларация от името на парламентарната група, прочетена от трибуната от депутата Тома Биков. В нея също се казва, че изказването на Христов е "символ на безродие и презрение към българския народ".

Преди всичко това изказване е унизително за институцията на Народното събрание, се казва още в текста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

2

Hissarion

08.11 2017 в 12:21

Силно омръзнаха тези медийни креатури дсб. Защо никой не публикува мнението на Българския Бизнес Блок или Българския пенсионерски съюз по разни въпроси, а ни занимавате усилено с Гнома и тримата му симпатизанти?