Вече не търсим 31 гласа, а широка подкрепа за председател на СОС, обяви Борис Бонев

OFFNews 31 януари 2024 в 09:50 1331 0

Борис Бонев

Снимка БГНЕС/архив

Има някакъв напредък след последното заседание на СОС, на което за седми път не избрахме председател.

Това заяви пред БНТ общинският съветник от ПП-ДБ-"Спаси София" Борис Бонев. 

След заседанието всички партии без изключение са се събрали на политически консултации с кмета Васил Терзиев. По думите на Бонев по-голямата част от общинските съветници искат казусът да бъде разрешен. 

"Утре е следващата среща. Вече не търсим 31 гласа, а широка подкрепа като символен жест, че няма сглобки, няма червени сватби, сини сватби или подобни задкулисни договорки", каза още той. 

"Ако имаше сглобка или някакви задкулисни договорки, всички вече щяха да са ги видели, тъй като никой, който работи задкулисно, не би имал интерес цялата държава да се вълнува от СОС", коментира Бонев.

"Длъжни сме всички да направим компромис, за да не изпадаме в юридически казус дали след 13 февруари общинският съвет е валиден или не". Тогава изтичат трите месеца от изборите, срок, според който съветът трябва да си избере председател и за заработи.

"ПП-ДБ-СС са единствената група, която настоява за подписване на споразумение с необходимите реформи и решения", коментира Бонев. Каза още, че той няма фиксация в ГЕРБ, но не вярва, че "партията, която е причинила голяма част от проблемите, срещу които ние толкова години се борим, може да бъде част от решението".

Според него една от причините за неразбирателството е заради общинските предприятия, тъй като мандатите на голяма част от директорите им са изтекли и сега няма контрол върху тях. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика