Цветанов и Москов заедно в ЦИК, ще издигнат и кандидат за президент

OFFNews Последна промяна на 29 септември 2021 в 10:56 816 2

"Републиканци за България" на Цветан Цветанов и КОД на Петър Москов се регистрираха като коалиция в ЦИК за предстоящите избори "2 в 1 " на 14 ноември. Те ще се явят под името "Национално обединение на десницата"(НОД). 

Коалицията ще издигне и своя кандидат-президентска двойка, като имена ще бъдат обявени в следващите дни. Това ще стане чрез политическа декларация, в която ще бъдат залегнати и основните цели, които коалицията си поставя в изборите и рамката, към която ще се придържат. 

"В следващия парламент трябва да има принципна, ценностно обоснована десница. Начинът, по който сме формирали коалицията е върху принципи, а не заради мен или г-н Цветанов", заяви председателят на КОД Петър Москов след като заедно с председателя на Републиканци за България Цветан Цветанов и лица от ръководството на двете партии внесоха документите за регистрация за вота и добави: 

„Ние сме десницата. Убедени сме в принципите на дясното и това е нещото, което липсваше на българския парламент в последните му издания...Обединихме се, защото извън нуждата от промяна в същността на съдебната система, истинската, реална справедливост, битката срещу олигархията, всичко това което наричат хората мафия по улицата е свързано с българско законодателство тип Магнитски, което за нас е лустрационното законодателство, на което ние безкрайно много държим“. 

Цветанов добави, че се надява като коалиция- НОД, да постигне това "което ще им даде възможност да имат парламентарна представителност, да се борят за тази нормалност, която е била невъзможна да се случи в 45-ия и 46-ия парламент".

„Искам да благодаря на Петър Москов и на КОД за това, което направихме през последните няколко дни. Това, което видяхме в 45-я и 46-я парламент е среда на отрицание, противопоставяне, а проблемите пред държавата са изключително сериозни. Ние искаме да направим, и това, което каза Петър - да запазим истинската реална политическа координатна система – ляво, дясно и център. Размиването на тази политическа координатна система означава, че някой има някакви други задкулисни интереси, или концентриране на власт в една личност или в една институция. Искаме да възстановим парламентаризма. Това може да стане, когато има диалог и прагматизъм. Аз съм един от създателите и хората, които сме работили за това дясно, което имаше над 1 млн. и 600 хил. подкрепа през 2009 г. В момента искаме да говорим за реална десница, политики и лустрационният закон за нас ще бъде ключов в тези избори. Знаем, че тази страница трябва да бъде прочетена и затворена, защото това е ангажимент, който сме поели към нашите избиратели", каза още Цветанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови