Станишев се оттегля от България, готвят му европейски пост

OFFNews 18 януари 2014 в 11:17 12399 26

Сергей Станишев

Сергей Станишев ще се оттегли от своя пост в БСП след половин година. За него е подготвена европейска кариера. Това заяви пред bTV журналистът Виза Недялкова. 

Кариерата на Станишев е европейска. Не знам какво ще бъде, най-вероятно еврокомисар, коментира Недялкова.

Този изход на Станишев е подготвен още в момента, в който стана председател на ПЕС, допълни Недялкова. Съпругата на Станишев дори има офис в Брюксел, допълни тя. 

Това ще сложи край на сегашната ситуация с БСП и АБВ и Георги Първанов като един опитен политик можеше да изтърпи половин година, но той не го направи, което показва, че има някакъв много силен личен мотив, каза още Виза Недялкова, като не уточни какъв може да е този мотив. 

Това е знак за обновление, нов шанс за партията на БСП и логичното равитие. Членовете на БСП са политически грамотни, живели са 24 години в обсада и много добре разбират как се разпределя външния натиск. За цялата членска маса на БСП е ясно, че Сергей Станишев е твърде дълго в ръководенето на партията и за всеки вариантът за достойно развитие на политическа кариера е най-добрият вариант, посочи съпругата на социолога Андрей Райчев.

Недялкова отказа да се ангажира с прогнозата кого би посочил Станишев за свой наследник. По думите й обаче Първанов категорично не би се върнал на бял кон в тази ситуация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!