Сметната палата ще провери приходите на "Атака" от членски внос

OFFNews 28 април 2015 в 08:25 3908 2

Снимка БГНЕС

Цветан Цветков

Сметната палата ще провери приходите на партия "Атака" от членски внос.

Това съобщи в интервю за Нова телевизия шефът на одитната институция Цветан Цветков.

В декларацията на партията на Волен Сидеров за приходите и разходите за миналата година е посочен рекорден приход от членски внос в размер на близо 1.3 млн. лв.

Не се знае колко са членовете на партията. OFFNews попита в началото на годината колко е членската маса на "Атака", но не получи отговор.

За сравнение две от най-големите партии - ГЕРБ и БСП, имат по-малък приход от членски внос. Социалистите са събрали 1.255 млн. лв., а от партията на Бойко Борисов - едва 88 000 лв.

Съмнение буди и фактът, че за 2013 г. "Атака" е декларирала доста по-ниски приходи от членски внос - 372 000 лв., преди две години - 153 000 лв., а преди три години - нямат приход от членски внос.

Всяка партия сама определя дали да има членски внос и колко да е той, уточни шефът на Сметната палата.

Палатата тепърва ще проверява колко са членовете и какъв е размерът на вноската в "Атака".

След подаването на декларациите на партиите в продължение на 6 месеца Сметната палата проверява данните, напомни Цветков.

Проверявана ще бъде и "България без цензура" (ББЦ) на Николай Бареков, защото не подаде навреме данни за многобройните си дарители.

На въпрос дали ще бъде спряна субсидията на Бареков, Цветков обясни, че Сметната палата няма право да спира субсидия, а това право има министърът на финансите. Одитната институция ще уведоми Владислав Горанов и НАП за нередностите при ББЦ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews