Случаят със здравния е активно медийно мероприятие, смята Симеонов

OFFNews 30 октомври 2017 в 12:53 5251 2

Случаят със здравния е активно мероприятие, смята Симеонов

Снимка БГНЕС, архив

Случаят със здравния министър Николай Петров е активно медийно мероприятие. Това мнение изрази вицепремиерът Валери Симеонов. 

Пред журналисти той коментира оставката на министъра. 

"Лично аз имам много добро мнение за личните качества на г-н Петров. Не мисля, че беше правилно, въпреки упреците, които са отправени към него. По-скоро за мен това беше едно активно медийно мероприятие", каза Симеонов.

На въпрос дали вижда намеса на опозицията, вицепремиерът отговори, че всичко е възможно.

„Вие виждате и самите отговори на въпроса ги знаете. След като няма констатирани нарушения, защо беше нужно един такъв стойностен човек да бъде отстранен, но както знаете ние сме коалиционно правителство. Той е от квотата на ГЕРБ, в крайна сметка колегите от ГЕРБ решават какво да правят“, каза още Валери Симеонов.

Оставката на здравния министър коментира и Красимир Каракачанов. По думите му става въпрос за лична преценка. "Не мога да коментирам действията на колеги. Той така е преценил", каза военният министър.

"Пред мен не го е мотивирал, а пред министър-председателя", добави Каракачанов. По думите му Николай Петров не е присъствал на днешното правителственото заседание и е подал оставката си преди това.

"Няма да допусна по никакъв начин да бъде опетнено името. 60 години се боря за това име". Така проф. Петров е коментирал случая пред своите колеги от правителството, стана ясно по-рано днес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови