Петров подал оставка сутринта на среща на четири очи с премиера, министрите разбрали в коридора на МС

Няма да допусна името ми да бъде опетнено, заявил бившият здравен министър на премиера

OFFNews 30 октомври 2017 в 12:02 13133 2

Няма да допусна името ми да бъде опетнено, заявил ген. Петров

Министърът на здравеопазването ген. Николай Петров е подал оставката си рано тази сутрин на среща на четири очи с премиера Бойко Борисов.

Пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов обясни, че той и колегите му разбрали за решението в коридора, преди да влязат за заседанието на кабинета.

Министърът е предприел един морален акт, коментира Горанов.

В личен разговор Петров повторил пред финансовия министър и думите, които казал на премиера: "Няма да допусна по никакъв начин да бъде опетнено името. 60 години се боря за това име".

Според финансовия министър държавната финансова инспекция не е била сезирана по случая. "Това, с което разполагаме, е одитен доклад от вътрешния одит на Министерството на отбраната от месец март 2017 година. Наистина ще се запознаем още веднъж с този одитен доклад, за да видим дали има твърдения и някакви закононарушения“, коментира Горанов.

Оставката на Петров дойде, след като наяве излезе одитен доклад, който разкрива, че като директор на ВМА генералът е дал две обществени поръчки за над 1.6 млн. лв. на дружества, представлявани от Явор Цонев - мъжа, от когото дъщеря му Руслана Петрова има дете, разкри разследване на bTV.

Заради подобни нарушения като депутат от ГЕРБ в предишния парламент беше отстранен Стоян Тонев - дългогодишен директор на военната болница. Той беше обвинен от прокуратурата за неизгодни сделки със Самостоятелна медико - диагностична лаборатория (СМДЛОД) „Астра” АД, като по този начин ВМА била ощетена с близо 16 млн. лв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8000

1

силвия пандиева

30.10 2017 в 14:21

И на мен ми прилича на окалване, партизаните за бой се стягат. Повече ме е яд на някои колеги , които уж познават генерала , уж са работили във ВМА ама май не са съвсем коректни и понеже ВМА се е очистила от тях те сега пишат ли пишат, споделят ли споделят. Иначе всички се стремим към обществени поръчки , към парички отвън. Не лесно, как иначе ще караме волво , ще почиваме на екзотични места. Не знам колко велики лекари сме ама се нагаждаме много добре - Китай, Япония, Египет, че дори и Америка със скромните заплати от Токуда и Сити клник. Работят хората , бе работят. Същата работа.
 
X

Да помогнем на украинските деца!