Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Шаламанов: положителният изход от войната минава през приемането на Украйна в ЕС

OFFNews 07 март 2022 в 08:55 4488 2

Снимка Архив

Положителният изход от войната на Русия в Украйна минава през ясна позиция на Европейския съюз, че Украйна ще бъде част от ЕС и ще има план за възстановяване и устойчивост. За да може хората да постигнат това, за което днес дават живота си и Русия никога повече да не може да разрушава украински градове.

Това заяви Велизар Шаламанов, бивш служебен министър на отбраната, по БНТ. По думите му Путин се е провалил в постигане на стратегическите цели в рамките на два-три дни да смени правителството в Киев с марионетно, което да започне процес на "денацификация". Това означава изтребване на всички хора, които предпочитат свободата пред подчинението на Русия, които предпочитат ЕС пред това Украйна да се превърне в Беларус, обясни той. 

Шаламанов постави акцент върху изявлението на премиера Кирил Петков, че България ще има реален кризисен щаб - временен междуведомствен ситуационен център по кризата. За страната ни е нужно всеобхватно планиране, защото когато ЕС излъчва готовността Украйна да бъде възстановена, ние също трябва да се включим в това възстановяване, коментира Шаламанов. 

България ще може да закупи нова военна техника, а наличната у нас съветска ще бъде изведена от употреба. "Парламентът ще отговори с механизъм за финансиране - с фонд за превъоръжаване и устойчива отбрана, по който вече работим в "Демократична България" и който ще внесем за обсъждане в коалиционен формат още в края на следващата седмица", допълни експертът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-3300

2

bgp

07.03 2022 в 10:41

На тоз прехвален " експерт " най-после му изгря звездата , ...... най-после има война ,че да го канят по студията !

А иначе по студията си се изреждат редовните празнодумци на хранилката !

Днес в едно студио , утре същия в друго и така може един един празнодумец , за една седмица дори два пъти да е в една и съща медия !!!

Като се има предвид , че това е редовен набор от празнодумци от различните спектри на хранутниците на хранилка при политическите групировки ....... то може да се каже , че бай пара пада за омайване на изпростялото население !!!

Потресаващи са коментарите на водещия в телевизията на комунистите , велизар енчев !!

Участието в предаването му на румяна ченалова и нако стефанов беше нагледен пример за про-руската пропагандна машина !!

Изключителна отрова се ля от екрана в продължение на 40 минути от тези двамата и водещия енчев !!!


Като ги слуша човек и не му се вярва на такава долнопробност от привидно грамотни и мислещи индивиди !!