Шаламанов: Напрежението в Черно море се повишава

OFFNews 14 август 2023 в 10:41 3564 3

Велизар Шаламанов

Снимка БГНЕС/архив

Велизар Шаламанов

Ескалация в Черно море има и за съжаление не се вижда тя да намалее скоро. Напротив, повишава се. Ако руснаците не се изтеглят от Украйна, явно войната преминава в нова фаза, която е свързана с трудности на бойното поле. 

Това коментира Велизар Шаламанов, бивш министър на отбраната и експерт по сигурност, по Нова тв, след като вчера руското министерство на отбраната съобщи за стрелба по търговски кораб край бреговете на България. 

Не от вчера напрежението в Черно море нараства. Това е така поне от 2014 г. С цел да не се допусне нито един провокативен инцидент, който да доведе до наистина сериозна криза, трябва да имаме пълна информация, добави той.

„Все още няма официална позиция от Министерския съвет”, подчерта експертът. Засега цялата информация по случая се базира на цитиране на руското министерство на отбраната.

Според него "не може да бъде изключено" да бъдат обстрелвани български кораби. Но много по-важно е да бъдат взети необходимите мерки това да не се допуска чрез инструментите на въздържане, заяви Велизар Шаламанов.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

14.08 2023 в 15:34

Уважаемият Алфа К. очевидно е учил за доктор, такъв черен хумор!

По-скоро пРезидентинът ще пелтечи по темата колко е бил прав, като е кудкудякал, че не трябва да опитваме да гасим огъня с бензин!?

2550

2

alfakentavur

14.08 2023 в 15:25

"Искам да бъде ясно, че България сама настояваше да бъде стреляно по нашия кораб".

-529

1

6екеr4о

14.08 2023 в 15:14

Какво ли ще плещи пРезидентинът Рундьо, ако блядовете вземат та уцелят български плавателен съд!?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика