Сапьор се подхлъзна, Нинова видя в това безсилието на държавата

Ружа Райчева 18 септември 2023 в 15:52 9791 8

Моментът, в който човекът, който обезврежда бомбата, пада

Снимка Стопкадър Нова телевизия

Моментът, в който човекът, който обезврежда бомбата, пада

Смесени реакции предизвикаха кадри от обезвреждането на дрона с експлозив, открит снощи до брега в село Тюленово, на Северното Черноморие.

Днес преди обед бомбата бе успешно обезвредена, а новината влезе дори в украинските и руските новинарски канали. Украински медии коментират, че българският екип се е справил отлично с операцията, а според някои - тя е била проведена по-професионално от тази в Румъния, където наскоро също бе намерен дрон в близост до границата с Украйна.

Запис на Нова телевизия (вижте видеото по-долу) от момента на обезвреждането обаче роди и множество подигравателни коментари у нас. Поводът е, че един от двамата сапьори, които наблюдават как трети мъж по потник прави опити да достигне до дрона, пуши цигара. Впоследствие мъжът, който има задачата да обезвреди бомбата, се подхлъзва върху скалите и пада във водата.

Отзвукът от случката достигна включително и до Народното събрание. 

По време на декларация от парламентарната трибуна в началото на днешното извънредно заседание лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че заснетата случка по обезвреждането на бомбата е "еманация на безсилието на държавата" и "символ на хаоса и разпада на държавността".

Тя коментира думите на министъра на отбраната Тодор Тагарев, който по-рано днес заяви, че подобни явления в България са ежеседмични. Нинова попита защо в такъв случай не е информирано българското общество. Тагарев обаче каза, че се намират "боеприпаси", а не дронове. По-късно Бойко Борисов го порица за тези думи и каза, че министърът трябва да е по-подготвен за медийни изявления.

"Някой ден тези дронове ще се ударят в реални сгради, в реални хора Дотук докарахте България заедно с евроатлантическите си партньори. Много стояхте - 3 месеца ли са вече? Време ви е да си ходите", обърна се Нинова към управляващите. 

Тази сутрин на пристанище в Тюленово бе открит дрон с бомба. Реакцията на властите се забави с половин денонощие, а екипът, пристигнал на място, срещна затруднения при обезвреждането ѝ. 

Сигналът за падналия дрон е подаден малко преди 22 часа снощи. Властите реагират над 12 часа по-късно следващата сутрин. 

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  1047

  8

  danvan

  19.09 2023 в 12:44

  Коя беше Нинова?

  17439

  7

  мнение от IP

  18.09 2023 в 20:14

  Това,"символ на хааса и разпада на държавността" ми е любимо...Който кретен е измислил това безсмислие, има само вятър между ушите.

  9342

  6

  Анализи

  18.09 2023 в 19:35

  Нинова има бримка на чорапите. Държавата е в опасност.

  22553

  5

  dolivo

  18.09 2023 в 16:46

  ма и сапьора се изплющя...

  не е с бронежилетка, яка за вратлето и шлем и каска

  всеки гледал филми знае , че потника на защитава

  ...освен ако не е напоен с урина хехе

  -529

  4

  6екеr4о

  18.09 2023 в 16:22

  Един четвъртит бесепарски курфюрст Димитър Дъбов (май че е прогонен вече) бе рекъл за бабуля Корни, че и сама да я затворят в една стая, па ще намери с кого да се скара!

  Тя с това си прилича с пРезидент Рундьо - със способността си да се разрита с всички и за всичко, ама Рундьо няма никакво политическо бъдеще, въпреки очевадните му мераци, а бабуля доразсипва бесепарщината, нещо, което и институционално, и рационално е много полезно!!!

  1273

  3

  Johnny B Goode

  18.09 2023 в 16:04

  Коя беше тази Нинова?
  Лидерката на втората по големина руска партия в БГ?

  2104

  2

  Mateevk

  18.09 2023 в 16:00

  БСП начело с Корнелия са еманация на рашистката наглост!

  628

  1

  user4eto

  18.09 2023 в 15:59

  Нинова видяла...
  Та нали заради мазни и долни комунисти като нея сме на това изпаднало дередже.
   
  X

  Юлиян Караджов: Нивата на употреба на райски газ са чудовищни