Радев за Македония: Демокрацията и редът са път за излизане от кризата

OFFNews 28 април 2017 в 09:24 5030 0

Снимка БГНЕС

Румен Радев

Президентът на България Румен Радев призова всички партии в Македония да "уважат демократичния процес" и поиска диалог между политическите опоненти в името на мира. 

Снощи демонстранти срещу македонската власт излязоха на протест пред скопския парламент и щурмуваха сградата, докато в нея още има депутати. Най-малко 30 души бяха ранени, сред тях и народни представители от Собранието.  

Цялата позиция на президента Радев: 

Изразявам дълбоко безпокойство от създаденото напрежение в Република Македония и сблъсъците от вчерашната нощ в парламента, довели до няколко десетки ранени, сред които и депутати.

Призовавам всички партии в Република Македония да уважават демократичния процес и да проведат диалог. Демокрацията и правовия ред са пътя за излизане от кризата. Вярвам, че Република Македония няма да се отклони от eвропейските ценности.

Призовавам българските граждани към спокойствие. Снощи под ръководство на вицепремиера Стефан Янев беше проведено спешно заседание с министъра на вътрешните работи и компетентните служби, на което бе направен анализ на обстановката и бе констатирано, че няма непосредствени рискове за страната ни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!