Прошко Прошков пред изключване от ДБГ заради по-скъпия билет в София

OFFNews 21 април 2016 в 06:00 6951 6

Съветникът от "Движение България на гражданите" в СОС Прошко Прошков отива на партиен съд, заради подкрепата си за увеличаването на цената на билета в София. Депутатите на ДБГ се разграничават от него и сезират контролната комисия за "неспазване решението на Изпълнителния съвет от страна на общинския съветник. 

Това става ясно от съобщение на партията на Меглена Кунева. В текста се казва: 

Народните представители на „Движение България на гражданите” се разграничават политически от гласуването на общинския съветник в СОС Прошко Прошков от ДБГ, който подкрепи повишаване цената на билета в градския транспорт на 1,60 лева, въпреки решението на ДБГ такава подкрепа да не се дава. 

През последните дни, във връзка с нарушението на решението на партията, са постъпили мнения от столични и други структури на ДБГ в страната, адресирани до депутатите и ръководството, с искрено недоумение и огорчение за неспазване решението на Изпълнителния съвет от страна на общинския съветник. Депутатите считат, че повишаването на цената на билета не е достатъчно мотивирано, не среща подкрепа и представлява подмяна на вота на избирателите на ДБГ в столицата.

Народните представители информират Контролния съвет на партията за постъпилите мнения от столицата и страната и очакват вземането на решение от Контролния и Изпълнителния съвети, съгласно устава на ДБГ. 

Уставът на партията предвижда, че нарушител на дисциплината може да бъде изключен.

Решението за увеличаване на цената на билета за градския транспорт в София бе подкрепено в СОС от ГЕРБ, четирима общински съветници от СДС и от Прошко Прошков от ДБГ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13340

6

Blagodatka Dushanova

21.04 2016 в 12:46

Чудно ми е защо заблуждавате обществото-нито "дбг",нито остатъците от "сдс предателите",нито "герб" са сини,нито политиката,която провеждат е дясна !Не се заблуждавайте!Тези всичките са слугите на ДС,чрез такива като тях тя контролира политиката в България.

12101

5

antikvar

21.04 2016 в 11:54

ще мине с мъмрене

12302

4

Българофил

21.04 2016 в 11:18

Реформаторския блок се из*каха на цяла т.нар. "Синя България"... Да са живи и здрави, де, и да се накефят на последните си месеци в Парламента. Ама то с Кунева - толкоз.

12284

3

ДидоВъТъ

21.04 2016 в 10:16

Късно е,либе,за китка.Тия идиоти хептен ни взеха за идиоти-още преди гласуването се знаеше кой как ще гласува."Кой ми с** в гащите...?!"

11316

2

Алекс

21.04 2016 в 08:25

Олигофрените на Кунева се опитват да минимизират щетите. Първо се договориха с ГЕРБ какво да получат в замяна на подкрепата за по-скъп билет, а сега се опитват да замажат очите на и без това не много интелигентните си гласоподаватели как това било лично решение на Прошко. Лесно се ръководи стадо от "сини" овце.