Председател на СОС на хоризонта, обсъждат кандидати до последния момент

OFFNews 25 януари 2024 в 07:41 6758 1

СОС

Снимка Архив

Столичният общински съвет (СОС) ще прави седми опит да си избере председател. Очаква се това да се случи на заседанието днес, като Продължаваме промяната-Демократична България издигнат алтернативен кандидат и той да получи подкрепа поне от минимално необходимия брой съветници - 31. 

За поста от вчера се спрягат имената на Цветомир Петров и Димитър Шалъфов от ПП, както и на Бойко Димитров от ДБ. Засега не е ясна позицията на "Спаси София", които са кагорично против участието на ГЕРБ в управлението на столицата и смятат, че Борис Бонев е най-подходящ за председател на СОС. 

Новият председател на Столичния общински съвет ще бъде член на ПП-ДБ, но не и на Спаси София, той ще бъде подкрепен от групата на ГЕРБ на заседанието, твърдят източни на OFFNews от съветници от ПП-ДБ. 

Очаква се кандидатът на ПП-ДБ за председател на СОС до получи и трите гласа на съветниците от Синя София. По-рано днес проф. Вили Лилков заяви, че очаква утре да бъде избран постоянен председател на Столичния общински съвет и да има бял дим над "Московска" 33. 

От БСП пък във вторник обявиха, че държат на кандидатурата на Диана Тонова. 

Без ръководство съветът не може да работи по същество, а това до голяма степен блокира и работата на администрацията на кмета Васил Терзиев, както и на районните кметове. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!