Избират председател на СОС утре, ГЕРБ ще подкрепи човек от ПП, но не от Спаси София

OFFNews 24 януари 2024 в 13:15 6600 4

СОС

Снимка БГНЕС/архив

Новият председател на Столичния общински съвет ще бъде член на ПП-ДБ, но не и на Спаси София. Той ще бъде подкрепен от групата на ГЕРБ на заседанието утре. 

Това научи OFFNews от съветници от най-голямата група в СОС. Обсъждат се няколко имена все още, твърдят източниците ни. 

Постоянно управленско мнозинство и коалиционно споразумение няма да има, ще се работи с тематични мнозинства в съвета. Целта е да се отпуши работата му и да се избегне необходимостта от провеждането на нови избори в София. 

Договорката за избора е постигнато на национално ниво, лидерите на ПП-ДБ и ГЕРБ са се разбрали за подкрепата. 

Очаква се кандидатът на ПП-ДБ за председател на СОС до получи и трите гласа на съветниците от Синя София. По-рано днес проф. Вили Лилков заяви, че очаква утре да бъде избран постоянен председател на Столичния общински съвет и да има бял дим над "Московска" 33. 

При предишните опити - 6 досега, ГЕРБ не предлагаше кандидат за поста, а от ПП-ДБ-СС издигнаха Борис Бонев, който още през декември се отказа от номинацията и групата му предложи за временен председател Грети Стефанова, която и в момента води заседанията като най-възрастен общински съветник. Тя не получи подкрепа. 

Отпадна и предложението на ПП-ДБ-СС за ротационен председател, който предвиждаше на поста първо да е Вили Лилков до април, после Иван Таков или Диана Тонова от БСП - до август и накрая Борис Бонев, всеки по три месеца. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

4

AlexT

24.01 2024 в 16:24

А Общинския съвет в Столична община, МОЖЕШЕ вече да работи ..
Иван Сотиров е добър кандидат / може би най- добрия / , млад е , не е корумпиран, добър балансьор, въздържан , не като мен  , умен, е , Ендженер е , но му е простено  , от малка група- НЕЗАВИСИМ , бил е администратор, шеф и на СДС докато ‘умни селяци’ , след него , не го доведоха / СДС-то , до днешното положение/ , млад – около 50 –те , с опит, няма да има терзиев – в КОМПЛЕКТ с другото недоразумение- от Спаси София , и т.н...
Мисля , че Иван е и по- добрия вариант от всички предложени досега ..Енергичен, динамичен..Онези там, да се осъзнаят и да предлагат Иван Сотиров и да започват да вършат НЕЩО за София ...
С две думи от мен ..

14469

3

случайно прочетох

24.01 2024 в 15:26

Дано предложат някой от града.

400

2

демотиватор

24.01 2024 в 14:41

Как тъй без Спаси София- те са толкова мили, сладки, нежни момчета... (ジ)

606

1

order

24.01 2024 в 13:31

Ами естествено ще се съешават... сглобка и на общинско ниво... крадците ша са гушкат... бандитска им ти работа!!!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика