Правителството купи 1641 кв. м офиси за 25 млн. лв.

OFFNews Последна промяна на 31 октомври 2018 в 12:52 5455 1

Правителството купи част от офис сграда за 25 млн. лв.

Правителството отпусна 25 410 926 лева за покупка на имот на ул. „Козлодуй“ № 4 в столичния район „Сердика“ в полза на държавата за нуждите на Държавната комисия по сигурността на информацията.

Поземленият имот е с площ 1641 кв. м и в него е изградена шестетажна административна - „Офис парк Централ“, със застроена площ 935 кв. м. Той покрива основните изисквания на ДКСИ и отговаря на нужди и специфичните изисквания на държавния орган, който осъществява политиката на Република България за защита на класифицираната информация, предвидени в законодателството относно нейната дейност.

С друго решение на Министерския съвет на председателя на ДКСИ се възлага да сключи договора за покупка на съответния имот.

Сградата е построена от Красимир Георгиев, който е популярен като хотелиерски бос. Споруд публикации в медиите той притежава два хотела в София - четиризвездният "Централ хотел Форум" и "Централ". Той е и собственик на сградата, в която се помещаваше известното чалга заведение в София Син Сити.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови