ПП-ДБ, СДС, ВМРО и ''Ние идваме'' с обща листа в Свищов. Дон Цеци от ''Един за друг'' е 4-ти в списъка за съветници

Ружа Райчева 09 октомври 2023 в 13:55 2455 0

Свищов

Снимка Архив

Свищов

Местните структури на "Продължаваме промяната - Демократична България", СДС, ВМРО -БНД и "Ние идваме" издигнаха листа с 29 кандидати за общински съветници в Свищов, става ясно от решение на Общинската избирателна комисия, публикувано днес.

Водач на листата е Стефан Проданов, който е и кандидат-кмет на неочакваната коалиция "Заедно за Свищов". Проданов е доктор по икономика и работи като главен асистент в Стопанската академия "Димитър А. Ценов" в Свищов.

На четвърто място в листата с кандидати за общински съветници е Цветелин Борисов, по-известен като "дон Цеци" от риалити предаването на Нова телевизия "Един за друг". Борисов бе представен като "плейбой" в предаването, където участва заедно със съпругата си Милена. Двамата бяха сред първите напуснали шоуто двойки.

На последните местни избори на 27 октомври 2019 година Свищов отново обедини играчи от противоположностите на политическия спектър. Независимият кандидат Генчо Божинов Генчев бе подкрепен от ГЕРБ, БСП, ДПС и местната структура на ВМРО и спечели изборите за мандат 2019-2023 (с 7 693 гласа). Сега ГЕРБ и ДПС отново подкрепят Генчо Генчев, но от БСП явно са променили мнението си за кмета на Свищов и издигат кандидатурата на Младен Лисичев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!