Quantcast

Повдигат обвинения на началника на премиерския кабинет

OFFNews Последна промяна на 08 май 2014 в 09:04 2694 5

Мария Дивизиева
Мария Дивизиева

Началникът на кабинета на премиера Пламен Орешарски Мария Дивизиева е призована от прокуратурата да се яви днес в сградата на ДАНС, където се очаква да й бъде повдигнато обвинение за злоупотреба с усвояване на евросредства.
Причината е разследването за източване на пари по проект за изготвяне на софтуер за военните съдилища в София и Плевен. По това разследване вече бяха повдигнати обвинения срещу шефа на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов и председателя на Военно-апелативния съд - полк. Петко Петков.

Пенгезов е обвинен в извършване на общо четири престъпления във връзка с проекта, като в три от тях той е посочен като помагач на полк. Петър Петков за извършване на длъжностно присвояване, а четвъртото му обвинение е за военно длъжностно престъпление по проекта.

По това време, през 2008 г., Дивизиева беше зам.-министър на държавната администрация в кабинета "Станишев".

"Нямам притеснения, изпълнявала съм задълженията си професионално и законосъобразно. Вярвам в обективността и безпристрастността на разследването", обяви преди дни Дивизиева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.05 2014 в 10:29

И аз на нейно място нямаше да имам притеснения - първа другарка на Ники Василев, мама на детето на друг министър, началник на кабинета на министър председателя...оправна кака очевидно

08.05 2014 в 09:54

Аве в нормалните страни за хакнат iphone министри подават оставки, нашите селяци с по 1-2-3 обвинения за сериозни неща си кютат. А народът търпи и даже има хора, които им ближат задниците. После защо имало опашки на Терминал 2 и демографски срив... Еми то колкото и голям типигьос да си, като си в разцвета на силите си, какво да правиш тука... Както е казал поетът - България е прекрасна страна, жалко че е населена с българи.

08.05 2014 в 09:53

Права е да си мисли, че няма от какво да се притеснява. В България за такива неща като "подмяна на 80% от проекта" не съдят. Това на фона на всичко друго, за което не съдят, е просто "законосъобразно изпълнение на задълженията"

08.05 2014 в 09:37

"Вярвам в обективността и безпристрастността на разследването" - значи вече са купили съдията по делото ли?

08.05 2014 в 09:35

Хората в този кабинет са оперирани от чувството за срам и лично достойнство - тази нямала притеснения, онзи министър дето е източвал френската социялна система и той няма притеснения.