Дивизиева: Нямам притеснения за обвиненията

OFFNews 28 април 2014 в 16:28 3714 1

Нямам притеснения, изпълнявала съм задълженията си професионално и законосъобразно. Вярвам в обективността и безпристрастността на разследването.

Това каза пред БГНЕС ръководителят на политическия кабинет на премиера Пламен Орешарски Мария Дивизиева. Както OFFNews съобщи, прокуратурата има намерение да повдига обвинения срещу нея

"Днес бях призована по телефона и тъй като съм в отпуск извън София впоследствие призовката получи моят технически сътрудник. Ще бъда в отпуск до изясняване на твърденията по случая", коментира Дивизиева.

Причината е разследването за източване на пари по проект за изготвяне на софтуер за военните съдилища в София и Плевен. По това разследване днес бяха повдигнати обвинения срещу шефа на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов и председателя на Военно-апелативния съд - полк. Петко Петков. 

Пенгезов е обвинен в извършване на общо четири престъпления във връзка с проекта, като в три от тях той е посочен като помагач на полк. Петър Петков за извършване на длъжностно присвояване, а четвъртото му обвинение е за военно длъжностно престъпление по проекта.

Най-важното
Всички новини