Политолози: Цветанов няма да влезе във война с Борисов, Пеевски няма да ходи в НС

OFFNews 03 юни 2019 в 09:35 3324 0

Снимка Архив

Цветан Цветанов е вкоренил себе си в ГЕРБ. Ако влезе в друг политически проект, това означава да започне война с Борисов. 

Това няма да стане, коментира политологът Димитър Ганев по Нова тв. С оставката му обаче започва процес на подмяна в ГЕРБ след 12 г. доминиране в местната власт, смята експертът. По думите му "ако Борисов тръгне на война със структурите, лоялни на Цветанов – това ще бъде братоубийствена война, която ще нанесе големи щети на партията”. 

Според Кольо Колев (Агенция "Медиана") Цветанов е имал тежест единствено като организационен работник на партията. В чисто имиджов план беше тотална щета, обясни той.

"Цветанов си повярва прекалено много. Той не си дава сметка къде е неговата сила - в организирането, и къде е неговата слабост - пред медиите. В резултат на което той си повярва, че е цялостен политик, който може да прави несъгласувани политики с всички в партията", обясни Колев. 

Двамата политолози бяха единодушни, че депутатът от ДПС Делян Пеевски няма да продължи да ходи редовно на работа след първия работен присъствен ден в парламента. 

Корнелия Нинова ще остане лидер на БСП до местните избори през есента, смята Ганев. 

„И аз мисля, че това ще е така, защото местните избори са най-удобните за всички политици. Независимо от резултата, винаги можеш да твърдиш, че си спечелил или, респективно, че другите са ги загубили. Битката там предстои. Най-глупавото е да предизвикат трусове преди местните избори”, каза Кольо Колев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови