Quantcast

Пиянството на един народ сменило мистъра на образованието

OFFNews Последна промяна на 02 февруари 2016 в 07:43 8004 18

Пиянството на един народ сменило мистъра на образованието

Снимка Нова тв

Трябва да се изследва феноменът пиянството на един народ, който в рамките на една седмица обърна една политика, а политици се възползвали, за да влязат в медиите. С това е търсена смяната на министъра на образованието Тодор Танев

Това стана ясно от думите на зам.-министъра на образованието в оставка Ваня Кастрева в интервю за Нова тв. По думите ѝ обществото не е разбрало какви реформи се правят в образованието. Според нея по темата е имало некоректно политическо говорене. "Много се надявам хората да са разбрали, че Паисий остава в учебните програми. За съжаление, хората не чуха, не пожелаха да чуят, подадоха се на внушения", каза Кастрева. 

На въпрос за това дали в програмите терминът "робство" е заменен със "съжителство", тя отговори: "Моля, прочетете". "Няма подмяна на термини, няма подмяна на памет, има унижение на институции и подмяна на памет, но не родовата памет. Учени и историци от БАН и университетите казаха, че никой не се опитва да подмени историята. Някой се опита да манипулира. Няма подмяна на исторически истини, няма подмяна на историческа терминология", обясни тя.

Кастрева обясни, че до 1 месец новият министър на образованието на науката трябва да утвърди новите учебни програми. За 15 септември обаче няма да има нови учебници, защото процедурите "отдавна са излезли извън сроковете". От 15 септември ще се учи със старите учебници по новите програми. "Това, което министерството няма да пусне, е първокласниците да останат без буквари", каза тя.  

"Напускам този пост със самочувствието на човек, който си е свършил работата. Огорчена съм от това, което се случва, защото не се оценява професионализма, хвърлят се вини на институция, манипулира се обществото", категорична е Кастрева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.02 2016 в 00:48

Пантарей (8), според мен не си прав.Със сигурност се опитват да ни разсейват, но всичко е пред очите ни. Нямаме никакво оправдание за бездействието си. Подчертавам - всичко е пред очите ни. И яростното обсъждане на проблемите в образованието съвсем не е от маловажните. Ето ти пример - - явно продукт на тази ни велика система - ,,разработвана,, и ,,подобрявана,, вече десетки години.

02.02 2016 в 18:57

КАСТРЕВА ТИ СИ ЕДИН БОКЛУК ЩОМ НАРИЧАШ ЕДИН НАРОД ПИЯНИЦИ КОЙТО СИ СМЕНЯТ МИНИСТЪРА ДА МНОГО ПРОСТОТИЙ НАПРИКАЗВА МОЖЕ БИ ТРЯБВАШЕ ПО РАНО ДА БЪДЕ СМЕНЕ.7

02.02 2016 в 18:52

КАСТРЕВА бих те обесил за прикаските феномена пиянство ако си толкова умна няма да ръсиш простотий дори не можеш да се защитиш боклук се безподобе

02.02 2016 в 14:13

Нищо в МОН и системата няма да се промени, без значение кой е министър. Ще си останат същите хора и ще продължат да си правят това което най-добре знаят - да си клатят краката. А тази продължава да лъже - не е имало обсъждане на програмите, събраха се няколко директори на училища от герб, ръкопляскаха на празните приказки, които продължават да се говорят и приемат това за обсъждане. Ако бяха заинтересовани от промени в образованието трябваше да публикуват всички учебни програми, за да може интересуващият се сам да се убеди кое остава, кое пада или се прехвърля в друг клас. Сега се доверяваме на думите на няколко човека, че това което го няма в програмите за 5,6 , 8 клас ще го има в тези за 7, 9, 10 клас. Дали!!!!!

02.02 2016 в 14:06

Тази глава в романа има послание на вдъхновена революцияза свобода. Три ключови цитата - черквата даваше попа си, училището даскала си...., в борбата за свобода. Следващия, който Вазов включва от Каблешков - и в няколко дена тайно и полека народът порасте на няколко века. И накрая - българският дух никога не се е вдигал до такава висота и надали ще се вдигне друг път! ТАЗИ НЕ САМО, ЧЕ Е ГЛУПАВА, НО И НЕВЕЖА! СРАМ,УЖАС

02.02 2016 в 13:33

Тази Ванюша Кастревна с наглите рускосини очиЧКИ е като вечната Амбър! Ту зам.министър, ТУ пак Шеф на инспектората!ВСЕ В НЕЯ ДА Е НОЖА!
Докога ?
КОЙ е този, който може да налага ЧЕТВЪРТ ВЕК една повлекана-фльорца? И защо я държат?
Каква е задачата й? Да не допусне истинската история на България (на грабежа и унищожението на българския интелектуален елит от руснаците) да влезе в учебниците!
ЗАТОВА Я ДЪРЖАТ!

02.02 2016 в 12:58

Не може да говори, не може да се аргументира, размята само клишета?! Какво прави такъв човек в образованието, тя знае ли какво е това да ти ревнат20. пубертета и пак да мислиш и да показваш знания, да ги караш да мислят? А гласът йи облеклото й са за друга професия

02.02 2016 в 11:54

Името казва всичко! хаха! каква професионалистка си ма, офцо некадърна? Че и самочувствие демонстрира!

02.02 2016 в 10:25

Ще се напия кат прусак! Туко виж съм изтрил образа на тая скочубра от съзнанието си и успея да не сънувам кошмари!

02.02 2016 в 10:15

OFFFFF,не е само "това" министерство.държавата е колабирала защото хората мрат от глад и БЕДНОТИЯ.а такива като теб и мен които още " мърдат" драскат по форумите без компас.роби на мутрата БОЙКО не народ.