Пеевски нарече Радев главозамаял се властолюбец с отнето пълновластие

С констируционните промени гарантирахме, че никога повече няма да има властелин, който да вреди на народа, обяви парламентарният лидер на ДПС

OFFNews 22 декември 2023 в 10:25 2751 0

Делян Пеевски в парламента

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Делян Пеевски в парламента

Парламентарният лидер на ДПС Делян Пеевски не се забави с реакцията си на острите критики от президента по повод промените в Конституцията и го нарече "главозамаял се властолюбец, на когото е било отнето пълновластието". 

В позиция, разпространена от пресцентъра на ДПС, Пеевски пише, че след като наблюдавал сутрешното изявление на Румен Радев, е разбрал колко важни са били конституционните промени. 

Тази сутрин президентът заяви, че "Продължаваме промяната - Демократична България" са "изнасилили Конституцията заедно с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и Делян Пеевски". Освен това Радев каза, че ще сезира Конституционния съд относно промените. 

"Думите на президента Радев показаха раздразнението на един главозамаял се властолюбец, на който е отнето пълновластието. Който с едноличното си управление, чрез безконтролните си служебни правителства доведе страната до политическа и икономическа криза, от които, слава Богу, изведохме България с евроатлантическото мнозинство в парламента. И с промените в Конституцията гарантирахме, че никога повече няма да има властелин, който да вреди на народа и държавата", реагира Пеевски. 

Той призова президентът да се вгледа себе си и около себе си, когато говори за корупция.

Пеевски зове Радев да прояви "доблест и кураж" и "да обърне светлината" към президентската институция, за да видят хората "много, много интересни и некрасиви неща"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков